Kreta E4 (sept 2010)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Reisverslag Kreta zondag 12 september t/m dinsdag 28 september 2010

Even vooraf, dit is de derde keer dat ik op Kreta ga wandelen (eigenlijk de vierde keer). Menno en ik lopen de E4, dat is een Europese wandelroute.
De E4 start in Gibraltar en eindigt op Cyprus. In totaal is het ruim 10.000 kilometer. Nu heb ik niet de intentie om de hele E4 te lopen. Griekenland, Kreta en Cyprus is me meer dan voldoende.
Overigens, in mijn vorige reisverslagen van Kreta heb ik al heel veel toeristische informatie verwerkt. Dit keer laat ik dat (gedeeltelijk) achterwege.

Zondag 12 september 2010
Amsterdam
Precies om zeven uur in de ochtend zit ik achter mijn Apple om elektronisch in te checken. Dat kan vanaf 24 uur voor vertrek. Nou, de klok van Transavia loopt niet gelijk, want ik krijg een foutmelding. Na een paar minuten probeer ik het opnieuw en nu lukt het wel. Ik kan meteen mijn stoel reserveren en uiteraard kijk ik direct bij de rijen van de nooduitgang. Krijg nou wat! Alle stoelen zijn al vergeven! Dat kan natuurlijk niet kloppen, Transavia houdt deze stoelen achter de hand! Rij 1 heeft ook wat meer beenruimte, dus boek ik 1F (bij het raampje).
Ik ga nog even te bed, het is tenslotte zondag.
In elk geval maak ik er vandaag een rustige dag van. Het weer geeft ook geen aanleiding om er op uit te gaan, het regent bijna de hele dag. Gisteren was het nog prima weer, zodat ik de hele dag in de tuin kon werken. Tegen half acht loop ik naar het station, het begint al te schemeren. Ik zet mijn telefoon aan en meteen komen er een aantal sms’jes van Menno binnen. Ik beantwoord ze (met tegenzin), want ik vind het gepriegel met die lettertjes maar niets. Op termijn moet ik maar eens een andere telefoon kopen. De trein is mooi op tijd, helaas is de aansluiting 15 minuten vertraagd. Met iets vertraging kom ik in Amsterdam aan, waar ik word afgehaald door dochterlief. Bij haar kan ik nog een paar uur slapen.