Kreta E4 (sept 2010)

Zondag 26 september 2010
Fourfouras – Heraklion
We staan om negen uur op, want de bus gaat pas om 14.30 uur. We lopen naar het restaurant aan de weg waar onze uitbaters wonen. Daar bestellen we een ontbijt (€6,-) en rekenen meteen de kamer (€15,- p/p) af. De sleutel kunnen we straks in de deur laten zitten. Er zijn hier (zondag!) Albanese bouwvakkers aan het werk. Zo te zien gaat onze uitbater uitbreiden. Mogelijk komen hier te zijner tijd de kamers wel. Ik maak maar geen foto van die mannen, dat willen ze waarschijnlijk toch niet. Na het ontbijt lopen we naar de kamer en pakken de rugzakken in.
We lopen naar de supermarkt annex postkantoor annex kaartverkoop, maar het is er erg druk. We lopen maar naar het ‘centrum’ om een nescafé te scoren. Onderweg maakt Menno een praatje met de pick-up chauffeur. Helaas, hij heeft al twee ezels achterin en meer ezels wil hij er niet bij hebben.465. Pick-up Tja, in het restaurant valt ook niet veel te beleven en tegen tweeën lopen we weer naar de supermarkt.466. Restaurant Helaas, het ding is dicht, krijg nou wat. Dan moeten we de kaartjes maar in de bus kopen. Er stopt een pick-up en een man stapt uit. Dat uitstappen gaat heel snel, er zit namelijk geen deur in de pick-up. Wat moet je ook met zo’n deur, dat houdt alleen maar op. Inladen kan ook snel, want er zit geen achterklep in de bak.467. Pick-up Helaas, om 14.30 uur geen bus, maar onze uitbater had ook gezegd dat 15.00 uur de juiste tijd is. Dat 14.30 uur is de vertrektijd uit Amari en daar komt dus een half uur bij.
Nou, om 15.00 uur ook geen bus. Gaat deze bus wel op zondag? Om 15.15 uur komt de bus aanrijden. Er zit helemaal niemand in. We betalen €4,60 p/p tot Rethimno. Dat is nog een hele rit waar de bus anderhalf uur over doet. In Rethimno maak ik een foto van de bus (Volvo), hij is alweer gereed om naar Amari te rijden.468. Rethimno In Rethimno nuttigen we een broodje en een cola. Verder kopen we een kaartje à €6,90 naar Heraklion. Het is hier trouwens verschrikkelijk druk (en warm). Het zal de overgang zijn van het rustige binnenland naar één van de grootste steden op Kreta. Om 17.45 uur vertrekken we naar Heraklion. Gezien de drukte is er een 2e bus ingezet.469. Rethimno Om 19.05 uur zijn we op het busstation in Heraklion en een kwartiertje later bereiken we hotel Irini. We hebben besloten om de laatste nacht wat luxer te slapen. Tja, dat kost €25,- p/p maar dan heb je ook een mooie kamer.
Om kwart voor negen lopen we Heraklion in.470. Heraklion Eerst bekijken we in dit restaurant de kaart, maar hier hebben ze geen yoghurt met honing.471. Restaurant 1 In het tweede restaurant hebben ze wel wat we in gedachten hebben.472. Restaurant 2Op de terugweg naar Irini lopen we nog een klein rondje door de stad. Tjonge, het is druk op straat en de meeste terrassen zitten aardig vol. Het is dan wel zondagavond, maar toch.473. Avond474. Avond475. AvondPrompt kunnen we Irini niet meer terugvinden. Mijn GPS ligt in het hotel, dat is niet zo handig. We vragen het even en ons wordt de goede richting gewezen. Toevallig lopen we langs de kaartenwinkel ROAD. Kijk, de atlas van Kreta die Menno op de site van Anavasi had gezien, staat hier in de etalage. Die moet ik morgen maar eens aanschaffen.
Om kwart over tien zijn we weer in Irini. We gaan te bed, Menno moet morgen om 07.30 uur richting vliegveld.