Over mij

Van harte welkom op mijn eigen MacLion Server.

Eerst zal ik mij even voorstellen, mijn naam is: hanshike.Dat is uiteraard een nickname.
Op deze site wil ik jullie mijn wandel-, fiets- en culturele avonturen laten meebeleven. Ik ga proberen op een zo overzichtelijk mogelijke manier verslag van deze activiteiten te doen.
Mijn motto is: To travel is to live! (Hans Christian Andersen).

Voorheen maakte ik voor mijn site gebruik van ‘web-log’ en voor het hosten van mijn foto’s van ‘MyPicGallery.com’. Helaas, medio 2011 stopte ‘MyPicGallery.com’ zonder opgaaf van redenen met het hosten van foto’s. Mijn foto’s werden dus niet meer geladen in mijn site! Ik heb ‘ImageShack’ en ‘Photobucket’ nog getest, maar beide bevielen me niet.
Tot overmaat van ramp ging 23 augustus 2011 ‘web-log’ migreren van ‘TypePad’ naar ‘Wordpress’. Dat zou 2 (twee) dagen duren. Tot heden (!) is het ‘web-log’ niet gelukt de migratie met succes af te ronden. Persoonlijk geloof ik niet dat het nog goed komt en ik heb mijn site op ‘web-log’ verwijderd.
Wat te doen? Serverruimte huren was een optie, maar als de verhuurder er mee stopt, ben je alles kwijt!
Uiteindelijk heb ik dus een eigen server aangeschaft. Deze staat in het datacentrum in Rotterdam en hangt met ‘glas’ aan internet.

Update 27 februari 2020
Mijn server is 22/23 februari 2020 verhuisd vanuit Rotterdam naar een ander datacentrum. Als het goed is dan heb ik nu een snellere verbinding en wat geluk is het nog goedkoper ook.

Update 19 december 2018
Na zeven jaar onafgebroken trouwe dienst vertoonde mijn MacLion server kuren. Inmiddels staat er in het datacenter te Rotterdam een nieuwe server. Met een state-of-the-art processor, frisse software (Mojave, MAMP Pro, Carbon Copy Cloner, SSL, iThemes Security, Bot-blocker, Teamviewer, WordPress), meer intern geheugen en razendsnel SSD geheugen hoop ik weer vele jaren vooruit te kunnen.

Update 5 januari 2019
Hoe nu verder? Met wandelen bedoel ik. Ok, als ik eerlijk ben tegen mijzelf moet ik vaststellen dat ‘hiken’ met rugzak en kampeeruitrusting er niet meer inzit. Ik wil het wel erg graag, maar mijn hart trekt het gewoon niet (meer). Het is niet anders. Wat nog wel redelijk gaat is wandelen met een dagrugzak en overnachten in een hotel/B&B. Wel in mijn eigen tempo en maximaal 25 kilometer per dag. Dat is natuurlijk ook leuk. In elk geval kan ik terugzien op ruim 15 jaar ‘hiken’ met de tent en dit alles nalezen op mijn website.

Veel lees- en kijkplezier!