Over mij

Van harte welkom op mijn website,

Eerst zal ik mij even voorstellen, mijn naam is: hanshike.
Dat is uiteraard een nickname.
Op deze website wil ik jullie mijn wandel-, fiets- en culturele avonturen laten meebeleven.
Ik ga proberen op een zo overzichtelijk mogelijke manier verslag van deze activiteiten te doen.
Mijn motto is: To travel is to live! (Hans Christian Andersen).Update 5 oktober 2021
Door het stopzetten van een essentiële dienst van XS4ALL is het niet langer mogelijk mijn eigen server te hosten in het datacenter. Tja, de server thuis neerzetten zie ik niet zitten i.v.m. de veiligheid. Blijft eigenlijk over om mijn website onder te brengen bij Versio (https://www.versio.nl).
Op 5 oktober 2021 is mijn website ‘verhuisd’ naar Versio (inmiddels 24 GB aan teksten en foto’s). Tja, eigenlijk ben ik er niet blij mee, maar het is niet anders. Ik hoop dat Versio mij goed gaat bevallen.

Update 27 februari 2020
Mijn server is 22/23 februari 2020 verhuisd vanuit Rotterdam naar een ander datacentrum. Als het goed is dan heb ik nu een snellere verbinding en wat geluk is het nog goedkoper ook.

Update 5 januari 2019
Hoe nu verder? Met wandelen bedoel ik. Ok, als ik eerlijk ben tegen mijzelf moet ik vaststellen dat ‘hiken’ met rugzak en kampeeruitrusting er niet meer inzit. Ik wil het wel erg graag, maar mijn hart trekt het gewoon niet (meer). Het is niet anders. Wat nog wel redelijk gaat is wandelen met een dagrugzak en overnachten in een hotel/B&B. Wel in mijn eigen tempo en maximaal 25 kilometer per dag. Dat is natuurlijk ook leuk. In elk geval kan ik terugzien op ruim 15 jaar ‘hiken’ met de tent en dit alles nalezen op mijn website.

Update 19 december 2018
Na zeven jaar onafgebroken trouwe dienst vertoonde mijn MacLion server kuren. Inmiddels staat er in het datacenter te Rotterdam een nieuwe server. Met een state-of-the-art processor, frisse software (Mojave, MAMP Pro, Carbon Copy Cloner, SSL, iThemes Security, Bot-blocker, Teamviewer, WordPress), meer intern geheugen en razendsnel SSD geheugen hoop ik weer vele jaren vooruit te kunnen.

Update 23 augustus 2011
Voorheen maakte ik voor mijn website gebruik van ‘web-log’ en voor het hosten van mijn foto’s van ‘MyPicGallery.com’. Helaas, medio 2011 stopte ‘MyPicGallery.com’ zonder opgaaf van redenen met het hosten van foto’s. Mijn foto’s werden dus niet meer geladen in mijn website! Ik heb ‘ImageShack’ en ‘Photobucket’ nog getest, maar beide bevielen me niet.
Tot overmaat van ramp ging 23 augustus 2011 ‘web-log’ migreren van ‘TypePad’ naar ‘Wordpress’. Dat zou 2 (twee) dagen duren. Het is ‘web-log’ niet gelukt de migratie met succes af te ronden en na enige tijd stopte web-log compleet met zijn dienst.
Wat te doen? Serverruimte huren was een optie, maar als de verhuurder er mee stopt, ben je alles kwijt!
Uiteindelijk heb ik dus een eigen server aangeschaft. Deze staat in het datacentrum in Rotterdam en hangt met ‘glas’ aan internet.

Veel lees- en kijkplezier!