Kreta E4 (okt 2011)

Dinsdag 25 oktober 2011
Zaros – Kamares – Zaros
Om half negen staan we op. Dit is het uitzicht vanaf ons terrasje. Onder ons liggen nog twee chaletjes. 326. UitzichtWe spoeden ons naar het ontbijt(buffet). Zeker voor Griekse begrippen is het ontbijt hier niet verkeerd. Is het ontbijt trouwens inbegrepen in de overnachting? Ach, wat maakt het ook uit. Tja, wat zullen we vandaag doen? Eigenlijk zouden we vandaag van Kamares naar Zaros lopen. Dat stuk hebben we gisteravond met de auto gedaan. Hoewel, de E4 gaat niet helemaal over asfalt, twee keer loopt hij een stuk over een jeeptrail evenwijdig aan de asfaltweg. Vanmiddag gaat er een bus van Zaros naar Kamares, dan kunnen we terug lopen. OK, dan hebben we nu tijd om de aanlooproute naar de kloof te verkennen.
De kloof staat morgen op het programma.
Volgens de uitbater kunnen we Eleonas bovenlangs verlaten en dan binnendoor naar het begin van de kloof. Het klopt, en via een klooster komen we langs een kerk in aanbouw. Hier is zeker geld genoeg voor!327. Kerk Een verweerd bord wijst ons de weg. Die 4 kilometer slaat op de lengte van de kloof.328. Bord OK, we lopen naar Zaros, dat is hier eigenlijk niet zover vandaan. Onderweg zien we Eleonas op de helling liggen.329. Eleonas Kwart over één zijn we in Zaros. Nu is het wachten op de bus. Dat wachten doen we onder het genot van Nescafé en een stukje cake in de taverne tegenover de bushalte.330. KMADe uitbaatster vraagt wat we aan het doen zijn. We vertellen over de E4 en zij vindt het machtig interessant. Er passeert een kennis in een pick-up. We kunnen wel meerijden. Kijk, dat is nog eens service. We stappen in en na een kilometer stopt de man. We zijn er. Kijk, dit is de route naar Eleonas. Oeps, daar moeten we niet heen, we moeten naar Kamares. Ai, daar gaat de man niet heen, dus brengt hij ons terug naar de taverne.
De uitbaatster vindt het vervelend en biedt aan om ons met haar eigen auto naar Kamares te brengen. Tja, dat slaan we niet af en een kwartiertje later zijn we er. Wat vervelend is, het regent en niet zo weinig ook. Dat was voorspeld, maar pas vanavond. Nou ja, ik doe mijn regenjack aan en mijn regenhoes gaat over de rugzak. Een regenbroek heb ik niet meegenomen naar Kreta en nodig is het eigenlijk niet. De foto’s ogen uiteraard regenachtig, maar het is niet anders.331. Terrein332. Terrein333. Terrein334. Terrein335. Terrein336. Terrein Even na vijven zijn we weer in Eleonas. We hebben er 15.3 kilometer opzitten.
Nou, ondanks dat we veel asfalt hebben gehad was het toch een mooie wandeling.
Om zes uur lopen we naar het restaurant. Zoals al gezegd, het ziet er hier piekfijn uit.337. Restaurant Ik bestel porc met frites en een glas rode wijn.338. Porc Als toetje bestel ik baklava. Daar krijg ik druiven en raki bij.339. Baklava Om kwart voor negen lopen we naar ons chalet. Ik bel nog even naar Orchideetje, ze is intussen weer thuis. OK, onder de douche en naar bed. Morgen een zware dag.