Kreta, E4 (okt 2008)

Maandag 13 oktober 2008
Loutro
Om half negen staan we op. Vanaf het balkon maak ik deze foto. Het is prachtig weer, wel staat er aardig wat wind. De Daskalogiannis ligt aan de steiger, hij heeft hier overnacht.175. DaskalogiannisOm negen uur gaan we ontbijten. Dat doen we gewoon bij Keramos. Na het ontbijt doe ik een wasje en daarna bespreken we wat we morgen gaan doen. Tegen twaalven lopen we naar de buren van ‘Kyma’. We moeten onze klandizie natuurlijk eerlijk verdelen.
We bestellen nescafé en we krijgen het gebak er gratis bij. Het is overgebleven van een feestje gisteravond.176. KMA Na de KMA lopen we naar de buurtsuper. Ik koop yoghurt, chocomel, een fles fris, een fles wijn en nog zowat. Menno gaat internetten en ik nestel mij op de stretcher op het balkon. De MP3-speler gaat aan, het flesje wijn erbij en nog wat te knabbelen. Wat kan het leven toch goed zijn! Na een tijdje loop ik het dorp weer in. Overal staat de oleander nog min of meer in bloei en verder zijn er veel bloemen die ik niet bij naam ken. Oh ja, bougainville ken ik natuurlijk wel en die witte bloem is volgens mij een hibiscus.177. Oleander178. Oleander179. Palm180. Bougainville Tegen zevenen lopen we weer naar Kyma, helaas is Artemis er niet. Ik had nog een close-up foto willen maken. Dat komt volgend jaar wel. Kostas is er wel, hij staat aan het spit.
Het ziet er lekker uit en het ruikt ook goed.181. KostasDit keer kies ik toch weer voor souvlaki met een karafje huiswijn.182. Souvlaki Ai, vandaag was het een echt luie dag. Maar wat is Loutro mooi! Dit is echt een plek om tot jezelf te komen.