Amerika en Canada (mei 2006)

Donderdag 25 mei 2006
Quebec – Montreal
Het ontbijt gebruiken we in het restaurant naast de Auberge. We moeten een kwartiertje wachten. Hadden ze niet op ons gerekend? Daarna gaat het snel en krijgen we aan tafel ons ontbijt geserveerd. De muziek staat hier vrij hard en ik zit precies onder een luidspreker. Tot tweemaal toe vraag ik in onberispelijk Frans of het misschien wat zachter kan. Beide keren krijg ik als antwoord dat het geregeld wordt. Kunnen ze de volumeknop niet vinden of zit de knop vast? In elk geval ga ik met suizende oren de tent uit.
Om acht uur rijden we weg. We rijden Quebec in en bekijken het Gouvernementsgebouw.70. Gouvernements71. Gouvernements72. Gouvernements Daarna rijden we naar Parc Diamond waar in de 17e en 18e eeuw een citadel is gebouwd. We genieten van het uitzicht over de St. Laurens rivier. Vanaf hier is het over de rivier 1600 km varen naar Montreal. Helaas begint het te regenen.74. Citadel75. CitadelWe stappen weer in de bus die ons naar het oude centrum van Quebec brengt.
Echt Frans is het hier. We lopen rond en bekijken alles op ons gemak. Uiteraard drinken we in een echt ‘Frans’ café een kopje espresso. Tegen ons spreken de locals prima verstaanbaar Frans, maar onder elkaar spreken ze in een voor mij onverstaanbaar dialect.76. Quebec77. Cathedrale78. Cathedrale79. Cathedrale80. Restaurant 81. Gebak82. Uithangbord83. Uithangbord84. Uithangbord85. Uithangbord86. Uithangbord87. Uithangbord88. Uithangbord89. Uithangbord90. Uithangbord91. Kanon92. Kanon93. Mortier94. Lift95. Straat96. Rivier97. Muurschildering98. Place99. GebouwWe bekijken nog even een prachtig hotel, chique-de-frique!100. Chique101. Chique Om half één stappen we weer in de bus want we moeten nog verder. Op naar Montreal, hier slechts 235 km vandaan. Ach, we beginnen al te wennen aan de wat grotere afstanden hier. Onderweg stoppen we nog even op een parkeerplaats. Er staat hier een pick-up waar koffie verkocht wordt.
Ik bel even mobiel met mijn dochter, zelfs hier in de middle of nowhere doet het ding het nog. De zon is inmiddels doorgebroken, het is ronduit aangenaam. Helaas rijden we eerst verkeerd en in Montreal is het verschrikkelijk druk. Ook is hier en daar de boel opgebroken waardoor we tegen sluitingstijd de beroemde kathedraal van Montreal bereiken. Jos besluit dit bezoek tot morgenochtend uit te stellen. We rijden de stad weer uit om een bezoek te brengen aan de botanische tuin. Ook hier arriveren we tegen sluitingstijd. Sowieso is dit alleen interessant voor de liefhebbers en die mogen dan wel een volle dag voor deze tuin van maar liefst 73 hectare uittrekken. Wel kunnen we een blik werpen op het afsluitbare dak van het Olympisch stadion uit 1976. Het weer is in ieder geval prachtig, het lijkt wel zomer.103. Stadion We overnachten in hotel Days Inn waar we Minestronesoep, porc ribs met frites en salade, een dessert en koffie/thee als diner krijgen. Best wel redelijk, echter het duurde allemaal vrij lang. Om tien uur liggen we er weer in.