Tsjechië (juni 2013)

Maandag 1 juli 2013
Rýmařov
Ik heb slecht geslapen. Ik werd vaak wakker omdat ik moest hoesten. Mijn keel doet erg zeer. Koorts heb ik niet, maar ik ben min of meer gebroken. Ik meld mij af voor de wandeling van vandaag, ik zie het echt niet zitten. Wat een geluk dat we in Rýmařov drie nachten blijven. Zin in ontbijt heb ik ook niet, straks maak ik zelf wel thee en ik heb ook nog ontbijtcrackers. Menno gaat vandaag alleen op pad. Wel brengt hij het ontbijt voor mij op de kamer. Nog bedankt! Verder zegt hij dat ik naar de apotheek moet gaan en penicilline moet kopen. Tja, in Nederland moet je dan eerst naar de dokter voor een recept, maar buiten Nederland kun je veel medicijnen zonder recept kopen. En als het nu geen bacterie is, maar een virus? Dan heeft het geen zin en mogelijk word je nog resistent ook! Ik zie het eerst maar even aan. Ik eet de helft van mijn ontbijt op en doe daarna een wasje. Dat put mij ernstig uit en ik ga weer te bed. Pas tegen drieën word ik wakker.
Ik voel mij een heel stuk beter! Ik ga onder de douche en kleed mij aan. Ik ga de straat op en breng een bezoek aan de supermarkt. Ik koop drie kuipjes yoghurt en sinas. Tja, de straten zijn op de schop en ze zijn hard aan het werk. Daar is niet zoveel aan te zien. 85. StraatIk loop maar weer terug naar het hotel. Het loopt al tegen vijven, ik heb wel zin in een glas rode wijn (voor mijn zere keel). Dat bestel ik en kijk meteen even rond. Dat was er gisteravond niet van gekomen. Er hangen hier een aantal leuke spreuken aan de muur.86. Spreuk87. Spreuk88. Spreuk Ik bestel meteen maar iets van kip met ham/kaas, frites en groente. Dit keer geen extra salade, dat krijg ik toch niet op. Kijk, daar komt Jana al aan.89. Jana Nou, dat ziet er toch appetijtelijk uit en het smaakt nog heel redelijk ook.90. Diner Ik bel even naar Orchideetje, gisteravond laat is ze thuisgekomen van haar Oslo reis.
Alles is goed gegaan. Op de kamer maak ik nog een beker thee en eet er een kuipje yoghurt bij op. Daarna duik ik weer in mijn bed. Tegen achten komt Menno. Hij is net terug en gaat nu pas eten. Nou, ik ben blij dat ik vandaag niet ben mee geweest. Ik had het echt niet gered!