Scholtenpad (juli 2013)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Reisverslag Scholtenpad (Bredevoort – Winterswijk – Bredevoort)
Vrijdag 19 juli t/m zondag 21 juli 20131. Scholtenpad

Vrijdag 19 juli 2013
Bredevoort
Het Scholtenpad is nog niet af. Ik moet nog twee spaken dichtlopen (zuid en west).
De spaak naar het noorden telt maar een handvol kilometers en loop ik dicht tijdens het Noaberpad. Eigenlijk telt dat niet, je moet volgens de regels een LAW/Streekpad ‘helemaal’ lopen. Nou ja, een beetje smokkelen mag.
Orchideetje is een boekenwurm, dus altijd in voor een Boekenmarkt. We plannen de derde zaterdagmarkt op 20 juli.2. Poster Bredevoort Op zondag is er een Zomerconcert, dan pakken we dat ook mee.3. Poster concerten OK, voor mij geldt dat ik op zaterdag ruim 31 kilometer ga lopen. We gokken erop dat het redelijk weer is en nemen contact op met hotel-restaurant Bertram (http://www.restaurantbertram.nl). Er is nog een kamer vrij, dus boeken we van vrijdag 19 juli (ik wil zaterdag vroeg starten) t/m zondag 21 juli (ik kruip niet vermoeid achter het stuur). We gaan er gewoon een fantastisch weekend van maken!
Nu is het zover, de weekendtassen en mijn rugzak zitten in de auto, 100% afgetankt, adres ingevoerd in Sygic, we kunnen.
Het is druk onderweg, vooral veel vrachtverkeer. Gelukkig rijdt alles vlot door, dus om tien over vijf staan we op de parkeerplaats naast de school in Bredevoort.
Het kan niet missen, hier is het. Nou ja, ik ben hier eerder geweest, dus ik ken Bertram.4. Bord Bertram We treffen het met het weer, ’t is prachtig. Kijk eens, hoe gezellig dat terras!5. Bertram We melden ons binnen. Het personeel zit net aan tafel. Je kunt niet alleen aan de menukaart (http://www.restaurantbertram.nl/restaurant/menukaart.asp), maar ook aan de kok zien dat het eten hier voortreffelijk is. We krijgen kamer drie in de dependance.
’t Is om de hoek.6. Dependance Nou, de kamer is niet echt groot, maar voor ons groot genoeg. Overigens, de kamer ziet er prima uit.
We gaan in het zonnetje op het terras zitten. Ik bestel een glas Franse witte huiswijn.
Ai, een prima wijntje. Soms kan het leven goed zijn. We krijgen de menukaart en bestuderen deze. Dat hadden we thuis ook al uitgebreid gedaan (leve internet en de prima site van Bertram), dus we hadden ons goed voorbereid. Ik bestel spareribs en de rode Franse huiswijn. Orchideetje bestelt een visgerecht.
Kijk, dat ziet er toch prima uit! En alles smaakt even lekker!7. Diner Nemen we nog een nagerecht? Vanille-ijs met advocaatsaus en stukjes bananen crips lijkt me wel wat. Het ijs komt van de ijsboerderij ’t Olde Pietepol (http://www.ijsboerderijoldepietepol.nl). Werkelijk, dit overtreft alles! Het is niet alleen veel, maar ook buitengewoon lekker. Mijn complimenten. Die ijsboerderij moeten we eens met een bezoek vereren.8. IJs We lopen een klein rondje in Bredevoort, we moeten tenslotte uitbuiken.
Er hangt hier een plattegrond, Bredevoort is maar klein.9. Plattegrond Hier enige informatie, dat scheelt mij weer veel typewerk.10. Info Op het plein (’t Zand), staat een standbeeld van Hendrikje Stoffels.11. Info HS12. Hendrikje Stoffels Is dit een restaurant? Of toch een boekwinkel? Sowieso is het gesloten.13. Boekwinkel Nog even van de voorkant, ’t is toch een café (of zoiets).14. Cafe Echt van die nostalgische straatjes zijn er hier.15. Straatje We lopen weer terug en komen langs de Ned. Herv. Kerk.16. Info17. Kerk Ons plan om de rondwandeling te besluiten met koffie/thee op het terras brengen we niet tot uitvoering. We hebben al bij al een drukke dag achter de rug en lopen naar onze kamer. Douchen en nog even TV-kijken. Morgen een zware dag.