Madeira (mei 2014)

Donderdag 8 mei 2014
Funchal – Amsterdam
Om 06.20 uur staan we op en om 07.00 uur genieten we een karig ontbijt. Sowieso is de koffie hier echt ondrinkbaar. Ze bereiden het met poederkoffie en het is echt véél en véél te sterk. Ik neem cornflakes en een broodje kaas. Meer krijg ik hier echt niet weg.
Om 08.00 uur vertrekken we met de taxibusjes naar het vliegveld waar we twintig minuten later aankomen. Ai, het is gigantisch druk, tot 09.00 uur staan we in de rij om in te checken.419. Rij Gelukkig staat onze vlucht als zesde van boven.420. Departures Volgende keer vlieg ik met ArkeFly, die gaat al om 09.25 uur.
Ook voor de security staan we lang, lang, lang in de rij. Om 09.35 zijn we erdoor. Van mijn PaceMaker maken ze geen probleem, ik word meteen gefouilleerd. Wel moet ik mijn wandelschoenen uittrekken.
Om 09.45 uur kunnen we boarden. 421. BoardenTjonge, we zaten toch wel krap in de tijd. Ik zit opnieuw op 16F. Dat is de nooduitgang bij het raam. Dit keer mag ik van de stewardess mijn fototoestel niet omhouden. Heen was het geen probleem. Gewoon willekeur dus. OK, dit is echt de laatste keer dat ik met Transavia vlieg. Om 10.17 uur gaan we taxiën en om 10.26 is de take-off. Rechts van mij ligt de zee en meteen zitten we in de wolken. Het was met foto’s maken dus niets geworden. Grrr! Vliegtijd 3 uur en 40 minuten. Dat is toevallig net zo lang als heen. De klok moet een uur achteruit.
Mooi, dat was Madeira! Het is ongelooflijk snel gegaan. Sowieso een ‘vol’ programma, maar door de professionele en relaxte wijze van ‘leidinggeven’ heb ik het niet als ‘vol’ ervaren. Madeira is voor wandelaars echt een aanrader. De gezagvoerder komt met het weerbericht in Nederland: 15 graden in de plus en regen. Wie wil nu in zo’n land wonen?
We bestellen koffie/thee en eten er ons vanmorgen bij de warme bakker gekochte broodje bij op.
Om 14.30 uur wordt de landing ingezet. Het is bewolkt en het regent. Foto’s maken kan dus sowieso al niet. Om 15.07 uur touch-down en helaas is het de polderbaan. Dat betekent lang taxiën, pas om 15.25 staan we aan de gate.422. Schiphol De bagage komt vlot.423. BagagebandTegen vieren lopen we richting Schiphol NS. De trein van 16.07 halen we precies, dat zit deze keer mee.
De prullenbakken in de trein zijn geleegd, maar er is lang niet gedweild. Er hangt een ranzige lucht. Leve de staking! Op naar Peacocks, we hebben niets in huis. We bestellen brood vooraf.424. Brood En voor mij eendenborst, dat heb ik hier wel vaker gehad.425. Eendeborst Op naar huis, daartoe bestellen we een taxi. Het stroomt van de regen!
Roeland en alle groepsleden: bedankt!
Volgend voorjaar de Azoren? (Tip van Roeland.)