Egypte (oktober 2023)

Zondag 22 oktober
Wenen – Amsterdam
Ok, zondag op tijd opgestaan en een prima ontbijt genoten. Eindelijk weer scrambled eggs mét spek. Ik voel mij redelijk tot goed!In de ‘bittere’ kou naar de luchthaven gelopen.
Opnieuw door dezelfde security. Gelukkig niet die ongelooflijk onvriendelijke medewerker van gister, maar een nieuwe bemensing. Mijn rugzak kwam tot mijn verbazing zonder meer door de controle. Het is gewoon willekeur wat hier gebeurt. Als het gisteren zo was gegaan hadden we het vliegtuig gehaald!
Het winkelen laten we wederom aan ons voorbijgaan.We hebben nog ruim voldoende tijd om van de Lounge gebruik te maken.Om 09.30 uur kunnen we boarden, we vliegen met een Airbus A321-200.
Ik zit op mijn stoel, dit keer links voorin.Om 09.55 gaat de deur dicht, iedereen zit op zijn stoel en volgens mij vliegen we volle bak. We gaan meteen taxiën.Om 10.07 uur take-off.Dag Wenen!De Donau en verder over zuidelijk Wenen.Tegen kwart voor tien komt het ontbijt door. Het ziet er een beetje vreemd uit, maar het smaakt prima.Het schiet op, Purmerend zijn we voorbij, zo meteen linksaf.We zijn linksaf gedraaid en vliegen nu pal zuid over het Alkmaardermeer.Boven Krommenie, rechts Beverwijk en daarachter de Noordzee.Het Noordzeekanaal.De N200 en Spaarnwoude.De A5.De Hoofdweg Oostzijde.Om 11.32 uur touchdown op de Zwanenburgbaan.Taxiën.De A4 en de A5.Informatie bagagehal. Er zijn weer heel wat inkomende vluchten!De GPS-track, u bent weer helemaal bij. Tja, als we gisteravond hadden gevlogen hadden we in het donker geland. ‘Zo heeft elk nadeel zijn voordeel’, zei een bekend filosoof.Op naar huis, zoonlief brengt ons met de auto.
Tijdens het uitpakken mis ik mijn pinpas. Is die gisteravond bij de security in de haast achtergebleven? Dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Volgens mij heeft die security medewerker mijn pinpas verdonkeremaand. Gewoon om mij te pesten! Toch heb ik helemaal niet moeilijk gedaan tijdens de controle.
Morgen naar de bank en een nieuwe pas aanvragen, ook dat nog.
Onze Egypte reis zit erop. Het was toch wel een zware reis door het intensieve programma, de warmte, het vele verplaatsen en het andere eten. Toch ben ik blij deze reis gemaakt te hebben. Djoser: bedankt!