Rijksmuseum van Oudheden te Leiden (april 2017)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws.
Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons uitje naar het ‘Rijksmuseum van Oudheden’ te Leiden.

Rijksmuseum van Oudheden te Leiden (http://www.rmo.nl)
Maandag 17 april 2017
Meestal pakken we tijdens de Paasdagen de fiets om een
LF (http://www.nederlandfietsland.nl/lf-routes) in Nederland te befietsen. We zagen dat dit keer niet zitten, we zijn sinds woensdag 5 april terug uit Japan. Even rust a.u.b.
Bovendien is het tijdens de Paasdagen meestal koud, winderig en nat. Is het een idee om de Paasdagen voortaan een paar weken later te plannen? Dat moeten de grootwinkelbedrijven toch makkelijk kunnen regelen, lijkt mij toe. Daar komt nog bij dat Orchideetje en ikzelf nog steeds erg verkouden zijn.
Tweede Paasdag naar het Rijksmuseum van Oudheden waar de expositie ‘Koninginnen van de Nijl’ t/m vandaag te bewonderen valt? Dat gaan we doen!
We gaan met de trein, dan kunnen we onderweg nog wat lezen. Uiteraard ligt er geen Metro meer in de bak. Is er nog wat gebeurd sinds 5 april? Tja, de kabinetsformatie is nog steeds niet rond. Even een recap:
15 maart: verkiezingen voor de Tweede Kamer;
16 maart: Edith Schippers wordt voorgedragen als ‘verkenner’;
20 maart: Edith Schippers start met de verkenning;
29 maart: start onderhandelingen VVD, CDA, D66, GroenLinks.
En daar staan we nu. Verder nieuws is er niet.
Is er de afgelopen week nog iets voorgevallen? Zo ja, dan heb ik het niet opgeslagen.
We pakken een redelijk vroege trein en even na halfelf zijn we in Leiden. Dan is het nog een kwartiertje wandelen. Kijk, daar is het! Orchideetje heeft een Museumkaart, zij kan ‘gratis’ naar binnen, maar ik moet de portemonnee trekken. Zullen we eerst aan de KMA of doen we eerst een verdieping?
Ok, eerst ‘aan het werk’. We zijn niet de enigen, maar we kunnen overal goed bij.
De verdieping ‘Koninginnen van de Nijl’ bewaren we voor straks. Nu eerst ‘gewoon’ Egypte. Tja, Orchideetje is wel in Egypte geweest, maar zelf ben ik er nooit geweest.
Ik ben dat wel van plan, maar met de huidige politieke situatie in Egypte komt dat er voorlopig niet van. Ooit nog eens?
Egypte heeft mij – als tweede grote beschaving na Mesopotamië – altijd al geïnteresseerd.
Hm, gaat dit een uitgebreid verslag worden? Ik moet tenslotte laten zien dat ik goed heb opgelet tijdens de college’s van Mw. Drs. Josine Kooiker. Josine, ik kopieer enige tekstdelen van je uitreikstukken, ik neem aan dat je daar geen problemen mee hebt. Overigens, de stijlbreuk is onmiskenbaar.
Ok, daar gaan we! Overigens, als u de geschiedenis en de religie van de Egyptenaren later wilt lezen kunt u meteen naar pagina 3 springen.