North-Wales (aug 2015)

Woensdag 2 september 2015
Llandudno – kasteel Conwy en Conwy – Llandudno
Om zeven uur staan we op en om half acht genieten we het ontbijt. We zijn de eersten!
Ik kan dus mooi een foto maken van het buffet.220. Ontbijtzaal Dat vergat ik, ik begin elk ontbijt met yoghurt en cornflakes.221. Cornflakes Ik ontbijt matig, die pizza gisteravond hakte er wel in. Thee en daarna koffie.222. Ontbijt ’t Is bewolkt en het waait, zie ik. Ach, meestal waait het hier over.
Om half tien gaan we van start. We lopen mee met de groep naar het kasteel en willen dat gaan bekijken. Dan het stadje en terug met de bus. Dat lijkt ons wel iets voor vandaag.
Eerst lopen we door LLandudlo. Op dit stille stukje strand is iemand aan het Kitebuggyen. Het lijkt makkelijk, maar ik vrees dat het lastig is.223. Kitebuggyen Voor golfen is het zeker nog te vroeg.224. Golfen Hm, zo’n pad is wel leuk, maar niet makkelijk.225. Dichtgegroeid Dit is beter lopen, maar wel een beetje saai. Het is ook nooit goed.226. Pad Tijdens eb liggen deze scheepjes met hun buik in de modder, tijdens vloed drijven ze.227. Vloed In de verte staat het kasteel met daarachter het stadje.228. Kasteel In de telestand komt het kasteel een stuk dichterbij. Het is bewolkt en iets nevelig.229. Kasteel We zijn er bijna. Waarom hebben ze die brug nu precies hier neergelegd?230. Kasteel Conwy We zijn er, alvast de track.231. Track Er is hier een restaurant, eerst gaan we aan de KMA.232. KMA Zullen we eerst Conwy in en het kasteel voor later bewaren? Dat doen we.
Zo’n telefooncel heeft toch wel een ‘Koninklijke’ uitstraling.233. Telefooncel Er staan in Conwy nogal wat historische gebouwen.234. Historie235. Historie Zo te zien gaat de jeugd hier in voorgeschreven kleding naar school.236. Jeugd Dit is het smalste huis in Great Britain.237. Smallest house Als je een pond betaalt mag je even binnen kijken. Nou, dat is gauw verdiend.238. Smallest house We gaan verder met ons rondje. Onderweg zien we nog twee boekwinkels en inderdaad scoren we twee leuke voorleesboekjes.239. Straat Opnieuw een historisch pand, wel jammer van die lelijke reclames.240. Historie Een leuk pleintje.241. Pleintje Deze dappere strijder houdt de wacht.242. Standbeeld Op naar kasteel Conwy. Het ziet er zeker imposant uit.243. Kasteel Conwy Ik bekijk eerst de informatieborden.244. Informatie245. Informatie Het kasteel is een zuiver voorbeeld van een puur verdedigingswerk. Voor bruiloften en partijen is het niet geschikt.246. Verdedigingswerk Uiteraard werden er wel maaltijden bereid en genuttigd.247. Informatie Imposant is het zeker.248. Imposant249. Imposant250. Imposant251. Imposant252. Imposant253. Informatie254. Informatie We hebben het wel gezien en werpen nog een laatste blik op het kasteel. 255. BlikOp naar de bushalte. Met de Arriva bus van 14.19 uur à £3,10 p/p rijden we naar Llandudlo.
Tegen drieën zijn we in ons hotel. Op de kamer genieten we de lunch die we de hele ochtend hadden meegesjouwd. Hm, ik ga met mijn iPad een uurtje te bed, dat moet kunnen. Daarna douchen en een wasje.
Om kwart voor zeven is de briefing. Morgen staat er een pittige wandeling op het programma. Het hoogtepunt van de reis. Voor de ‘diehards’ de beklimming van de Snowdon, met zijn 1.085 meter de hoogste top in Wales.
Overigens, de hoogste berg in Groot-Brittannië is de Ben Nevis in Schotland met 1.344 meter hoogte. Het is alweer een jaar of twaalf geleden dat ik op die top stond.
We starten niet op zeeniveau, dus wordt het 723 meter stijgen. Durf ik dat aan?
Als alternatief is er een min of meer vlakke wandeling rond twee meren. OK, ik ga voor de Snowdon. Als het niet gaat kan ik hetzelfde pad terug lopen. De bus wacht op degenen die de vlakke wandeling lopen en rijdt dan naar Llanberis waar het pad van de Snowdon uitkomt.
Sowieso regenkleding mee en ook een fleece.
Waar gaan we dineren? Toch maar de Seahorse?256. Seahorse We kunnen terecht. Oeps, tamelijk sjiek hier. Hoor ik van Orchideetje dat het een bistro is?
De soep van de dag is uiensoep. Dat lijkt me wel wat. Het is hier tamelijk donker, dus gebruik ik mijn flitser. Jammer dat ik vergeet om de zonnekap te verwijderen, vandaar de schaduwplek. Sowieso is de uiensoep van grote klasse. De wijn ook!257. Uiensoep De Pan-Fried Chicken komt door met de begeleidende frites en salade. De warme groente, die mis ik op de foto.258. Kip Nou, ’t is hier 100%, ik kan niet anders zeggen. Het zal hier wel iets duurder zijn, tijdens het bestellen had ik niet op de prijs gelet.
Nou, de rekening komt en bedraagt maar liefst £60,90. Dat is niet mis, zoveel hadden we tot nu toe niet betaald. Maar ja, alle waar is naar zijn geld en we hebben hier uitstekend gegeten. Rond half tien zijn we weer in ons hotel. We controleren of we alles in de rugzakken hebben wat morgen meemoet.