LF13a Schelde-Rheinroute (apr 2012)

Maandag 9 april 2012
Helenaveen – Venlo
We staan weer om kwart voor acht op en om negen uur genieten we het ontbijt. Dat ziet er prima uit.131. Ontbijt Zo te zien heeft het vannacht behoorlijk geregend en momenteel spettert het nog iets.
Het is zwaar bewolkt. Rond tien uur stappen we op de fiets voor het laatste traject naar Venlo.
Ai, deze streek is toch behoorlijk ‘rooms’. Ik verbaas mij daarover. OK, zo tijdens de paasdagen moet een beetje folklore kunnen.132. Kruisbeeld De kleinschalige veeteelt verandert in akkerbouw. De grond is hier zeker een stuk vruchtbaarder.133. Akkerbouw Wordt hier asperge geteeld? Nee, dat ziet er anders uit. Wat er dan wel onder het plastic zit, ik heb geen idee.134. Asperge De Peel, dat betekent varkens, geiten, kippen en wat er nog meer in een stal kan.135. Varkens Opnieuw een kruisbeeld, ik zal ze maar niet allemaal op de foto zetten. In Zuid-Limburg krijgen de kruisbeelden tijden de paasdagen een geel lint. Dat staat wel feestelijk. Is dat in de Peel niet gebruikelijk?136. Kruisbeeld Kijk, zo kan het natuurlijk ook. Deze borden zijn groot genoeg. Dat scheelt materiaal en die grote borden detoneren zo verschrikkelijk in de natuur. In navolging van de fietsknooppunten zijn er ook organisaties bezig met het opzetten van iets dergelijks voor wandelaars. Voor zover ik weet staat dit nog in de kinderschoenen. Sowieso ga ik ervan uit dat mettertijd alle borden verdwijnen omdat iedereen dan over een GPS beschikt danwel deze software op zijn Smartphone heeft staan.137. Borden Dit lijkt me echt een opknappertje, een afknapper kan natuurlijk ook.138. Opknapper Zoals verwacht, het is zwaar bewolkt, maar de natuur maakt veel goed.139. Bewolkt Kijk eens aan, hier staat een Hummer H2. Zo te zien is het ding in staat van nieuw.
Nieuw kostten ze toentertijd rond een ton, ze worden nu niet meer gemaakt.140. Hummer Zozo, deze staat gewoon in de tuin.141. Kruisbeeld Tja, waarom zetten ze er niet even een bordje bij?142. Slot Om twaalf uur fietsen we de Maas over en even later staan we voor het station.143. MaasWe hebben er bijna 30 kilometer opzitten. Toch nog iets meer dan ik verwacht had. Het is heel jammer dat de kilometers niet op de basiskaart staan aangegeven, dat maakt de planning lastig. Als we in Utrecht overstappen blijkt het behoorlijk te regenen. En ook als we de laatste kilometer van het station naar huis fietsen regent het. Tjonge, we hebben echt geluk met het weer gehad. De LF13 is een prachtige (landelijke) route. Welke zullen we ‘doen’ tijdens de pinksterdagen?