LF12a Maas- en Vestingroute (juli 2016)

Lieve lezer(essen)s van onze wandelavonturen,
Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws. Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons fietsavontuur van zaterdag 23 juli t/m woensdag 27 juli 2016.

Reisverslag LF12a Maas- en Vestingroute per fiets van Maassluis naar Nijmegen van zaterdag 23 juli t/m woensdag 27 juli1. Lf 12a

Even vooraf
We zijn van plan om de LF12a Maas- en Vestingroute te fietsen (http://www.nederlandfietsland.nl/lf-routes/lf12-maas-en-vestingroute).
De LF12a Maas- en Vestingroute loopt van Maassluis naar Nijmegen en telt 230 kilometer.
Ik begin met een stukje tekst van genoemde site om duidelijk te maken wat de Maas- en Vestingroute inhoudt:
De historie van de oude vestingwerken: tromgeroffel, kanonschoten, steigerende paarden en wapengekletter: de historie van oude vestingwerken komt weer tot leven tijdens deze fietstocht. De route neemt je mee langs de Maas waar imposante kastelen, forten en bunkers deze strategische buffer moesten bewaken. Het rivierwater diende bovendien als handig verdedigingsmiddel. Wanneer vijandelijke troepen naderden, lieten soldaten het rivierwater buiten de oevers stromen waardoor het gebied onbegaanbaar werd. Tot op de dag van vandaag heeft het Maaswater ook een belangrijke economische functie. Zo zal een lint van duwboten je vergezellen tijdens de route en doe je de oude handelssteden Dordrecht, Den Bosch en Nijmegen aan. Tenslotte kent de Maasdelta unieke natuurwaarden met gorzen, grienden, rietlanden en drassige uiterwaarden. Bijzonder zijn ook de bewoners, waaronder heuse bevers in de Biesbosch.
Het weerbericht van 22 juli ziet er voor het weekend niet al te rooskleurig uit. Enkele dagen terug zag het er veel beter uit. Toen heeft Orchideetje meteen enkele B&B’s en hotelletjes geboekt, anders heb je het nakijken. Nou ja, we gaan uiteraard gewoon, zeker aan de kust waait het mindere weer vaak over.2. Schermafbeelding 2016-07-22