LF12a Maas- en Vestingroute (juli 2016)

Woensdag 27 juli 2016
Cuijk – Nijmegen
Om acht uur staan we op en pakken meteen in. Het ontbijt wordt geserveerd in de snackbar van hotel Taurus en is tamelijk karig. Dan was het gister in de B&B en bij ARA véél beter. Ach, ik heb toch een tikje overgewicht, dus wat zeur ik. We rekenen €85,- af, beladen de fietsen en tegen tienen gaan we op pad.
Het is zonnig en onbewolkt. De veerpont over de Maas bereiken we na twee minuutjes fietsen. Hij ligt aan de overkant, maar aan deze kant zie ik een bermmonument.205. Pont Ai, dit bermmonument is ter herinnering aan de familie Van der Sande-Hijmans (Paul, Susan, Steven en Tessa), die zijn omgekomen tijdens de rampvlucht van de MH-17 op 17 juli 2014. Wie riep ook alweer dat de onderste steen boven zou komen? Nou, hier ligt die steen. Doe je best, Mark (Rutte).207. Bermmonument207. Bermmonument-2 Inmiddels zijn we over en ik werp nog een blik op Cuijk met kerk. 208. Cuijk209. Kerk Iets buiten Mook is de erebegraafplaats. Er is hier informatie aanwezig, maar er liggen hier 322 militairen begraven.210. Erebegraafplaats211. Info212. Info Trouwens, de Groesbeekseweg stijgt behoorlijk. Ik loop het laatste stukje maar.
Hier staan we middenin het bos op de aansluiting met de LF3. Voorheen (en zo staat het ook nog op de borden) liep de LF12 naar Nijmegen. Maar sinds enkele jaren sluiten de LF’s op elkaar aan. Dat heeft wel wat. Vanaf hier fietsen we dus op de borden LF3 en voor de zekerheid had ik de LF3 ook geladen in mijn GPS.213. Lf3 Overigens, de LF3 bestaat uit drie trajecten en loopt van Holwerd naar Maastricht.
Het overzichtskaartje dat hier ook hangt beschrijft het zuidelijke traject.214. Kaart Het laatste traject gaat heuvel af en al snel fietsen we Nijmegen in.
Fotogenieke locaties zie ik niet of het moet NS Nijmegen zijn.215. NS Nijmegen We laden fietskaarten op onze OV-chipkaarten en checken in. We hebben nog één minuut, maar kiezen voor de Starbucks. We zijn van mening dat we dat verdiend hebben.
De LF12 zit erop en een klein stukje van de LF3. Welke wordt de volgende, bij leven en gezondheid?216. KMA Als we willen instappen wordt omgeroepen dat de trein naar Arnhem niet rijdt. Er is iemand op het traject voor de trein gesprongen. Ook dat nog! Wat nu? Ok, we kunnen via Den Bosch reizen, maar moeten dan (met de lift) naar een ander spoor. Gelukkig houdt de conducteur de trein even op, dus we halen hem nét. Onze dank nog!
In Den Bosch moeten we overstappen en opnieuw met de lift naar een ander spoor.
Ook deze aansluiting halen we nipt! De laatste overstap halen we ruim. Tjonge, reizen met de trein én de fiets is soms een echte uitdaging!
Tegen drieën zijn we thuis. Het begint te regenen.
In elk geval hebben we er een prachtige fietstocht opzitten.