Ravenna (sept 2018)

Vrijdag 28 september 2018
Ravenna – Bologna – Schiphol
Om kwart voor zeven staan we op en om kwart over zeven zitten we aan het ontbijt. Daarna pakken we de laatste dingen in, checken uit (nog €20,- toeristenbelasting zijn we schuldig) en we lopen op ons gemak naar het station. Daar is het – gezeten in het zonnetje – wachten op de shuttlebus, die om 09.10 uur komt voorrijden. Aan de rand van Ravenna is nog een instappunt, maar daar staat niemand. Na enkele minuten wachten rijden we door naar vliegveld Bologna.
Daar zijn we om 10.23 uur. We volgen de borden ’Departures’ naar boven, maar daar blijkt dat we beneden moeten inchecken. Dat kan nog niet, we zijn te vroeg, lees: ruim op tijd. Om 11.50 uur kunnen we inchecken, wel staat er inmiddels een wachtrij van een half uur. Het inchecken verloopt goed, ondanks dat we geen boardingpas hadden uitgeprint. Dat is uiteraard nogal lastig in een hotel.
Inmiddels staan we op het bord, we hebben vlucht KL1584 om 13.50 uur.We nemen plaats in het restaurant en bestellen cola, espresso en thee. Bovendien broodjes. Kijk, daar staat hij, de koffers gaan erin.Om 13.20 uur kunnen we boarden, maar dan roept de gezagvoerder om dat er een probleem is en dat we 25 minuten later dan gepland vertrekken in verband met de drukte op de luchthaven. Drukte? Als ik uit mijn raampje kijk zie ik dat de luchthaven van Bologna in een diepe slaap is verzonken. Waarschijnlijk is het druk rond Frankfurt of is het tijdslot voor de landing op Schiphol aangepast.
Op Schiphol kan het behoorlijk druk zijn (het probleem komt door de opgelegde milieunormen, want banen hebben ze genoeg). Ik vraag het op een rustig moment aan een stewardess, maar zij weet alleen wat de gezagvoerder omriep. Inderdaad gaan we om 14.16 uur rollen. Vier minuutjes later gaan we taxiën en om 14.24 uur komt de startbaan in beeld.We zijn ‘los’, het is 14.26 uur. Het is iets nevelig. Volgens de gezagvoerder is het één uur en 45 minuten vliegen, dat is een goed bericht.Afscheid van Italië (voorlopig).Ok, dit is ook nog Italië, maar de grens met Oostenrijk is niet ver.Om 15.00 uur komen de dames langs met een (gratis) hapje en drankje.Ha, Nederland is in beeld. Herkent u het?We bevinden ons boven het plaatsje Noordeinde en de Westeinderplassen komen in beeld.Aalsmeer, dat kan niet missen.We zitten boven het plaatsje Oosteinde, vlak voor Schiphol.Om 16.09 uur touch-down, we zijn geland op de Aalsmeerbaan, maar nu komen we uit het zuiden en heet het de 36R. Hebt u dat ook? In het buitenland voortdurend ‘kankeren’ op Nederland, maar als je dan de verkeerstoren van Schiphol ziet, springen je de tranen in de ogen.Het is 16.09 uur en we staan aan de gate. Verderop staat een andere Cityhopper.Voor de aardigheid de GPS-track van onze vlucht. Hm, de gezagvoerder is wel iets omgevlogen, maar we waren zeker een paar minuutjes te vroeg.Dit is de GPS-track van het laatste stukje. Sowieso mooi strak aangevlogen.En ook maar even de banen van Schiphol.Tjonge, het is druk op Schiphol. Het lijkt wel drukker dan vorige week.Om 16.33 uur staan we bij de bagageband. Nog geen koffer te zien.Toch komen de koffers vlot, gelukkig geen langzaamaanactie in de bagagekelder. Helaas, maar dat zat erin, de trein is net weg. Wachten op de volgende. De drukte op het station valt me erg mee.
Om kwart voor zeven zitten we (met zoonlief) in Peacocks. Tja, we hebben niets in huis, dus we moeten wel. Overigens, precies volgens de planning. Het Turks brood komt door.Daarna de amuse.En de bospaddenstoelensoep. Overigens, dit soepje is fameus, maar ik had dan ook wel behoorlijk trek.En als laatste het Wildzwijn gerecht. Ook prima.Op naar huis, uitpakken, douchen en opnieuw maken we het niet te laat.
Nu zit het er echt op. Het was prachtig en we hebben het gevoel dat we héél lang van huis zijn geweest. Wat wordt ons volgende uitje?
In elk geval: iedereen hartelijk bedankt!