Najaars-arrangement Weidum (sept 2005)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte bericht. Nu het goede bericht: hier volgt een verslag van ons najaarsarrangement doorgebracht
hotel Weidumerhout (www.weidumerhout.nl) te Weidum in Friesland
van vrijdag 23 september t/m maandag 26 september 2005Camping WeidumerhoutVrijdag 23 september 2005
Weidum
De ochtend begint al vroeg, ik heb een afspraak om acht uur met de garage voor een APK-keuring + grote/kleine beurt. Het valt gelukkig mee, gezien het aantal gereden kilometers wordt het een kleine beurt. Dat betekent een financiële meevaller.
Ik kan erop wachten.

Daarna naar de autowasserette. Dat is echt meer dan nodig. Vervolgens de weekendtassen achterin, de fietsdrager monteren en de fietsen erop. Klaar voor vertrek. Om kwart over twee zetten we koers naar het verre Noorden. Via IJlst, waar ik een CD af moet geven, gaat het naar Weidum. Het gaat boven verwachting, zonder foutrijden arriveren we om kwart over vier bij Hotel Weidumerhout.2. Weidummerhout3. WeidummerhoutWe maken kennis met Eddy de Boer, krijgen een kleine rondleiding, een drankje en onze kamer.1. OntvangstSnel gaan de weekendtassen naar de kamer, we pakken onze fietsen en op naar Weidum.4. Weidum?Daar zijn we snel uitgekeken, dus fietsen we naar het Stinsenmuseum in Bears.
We hebben entreekaarten van Eddy gekregen, helaas is het museum zojuist gesloten.
Ik maak nog een foto van de ‘Unia State’, waarvan alleen het poortgebouw is overgebleven. De Unia State zelf is afgebroken in 1756 en is in stalen contourvorm in 1998 nagebootst. In de folder wordt dit verwoord ‘als een luchtspiegeling uit het verleden’.
Mooi gezegd.5. Unia State Meer tijd om de omgeving te verkennen is er niet, omdat we om half zeven aan tafel verwacht worden. We beginnen met een grapefruitcocktail.6. GerechtErg lekker, ik geloof niet dat ik ooit zoiets gegeten heb. Daarna zalm met diverse groenten en aardappelen. Glas wijn erbij. IJs en koffie toe. Allemaal erg lekker, prima bediening, leuke ambiance. Wat wil een mens nog meer. We maken het niet te laat, al bij al was het toch een vermoeiende dag.