Najaars-arrangement Maasdam (sept 2021)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws. Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons najaars-arrangement doorgebracht in Hotel de Hoogt in Maasdam.

Reisverslag najaars-arrangement Hotel de Hoogt
Vrijdag 10 september t/m zondag 12 september 2021

Vrijdag 10 september 2021
Dordrecht – Maasdam
Tja, ons reisje in het voorjaar naar Libanon is gecanceld door Djoser en we verwachten dat binnenkort ons reisje naar Egypte op 10 oktober ook gecanceld wordt. Je zou er depressief van worden. Hoewel, het zijn uiteindelijk pure luxeproblemen. Toch willen we er nog eens op uit, vandaar dat we een arrangement hebben geboekt in Hotel de Hoogt. Hm, eigenlijk zocht ik eerst een hotel in Dordrecht, maar ik vond niets naar mijn zin. Bovendien, de paasdagen in 2006 hebben we ook doorgebracht in Hotel de Hoogt en dat is ons toen prima bevallen.

De auto had ik vorige week al afgetankt en tegen tienen gaan we op weg. Het is druk met behoorlijk veel vrachtverkeer. Dat is een teken dat de economie goed draait.
Het is bewolkt, maar droog. Soms komt de zon er even door en de buitentemperatuur is 22 graden in de plus. We parkeren in Dordrecht in de parkeergarage ‘Drievriendenhof’. Daarna lopen we naar het Dordrechts museum. Kijk, hier is de ingang.Aan de muur hangt dit gedicht van Jan Eijkelboom.De tickets had ik online geboekt. Dat is met onze museumkaarten gratis. Het grote voordeel is door het tijdslot dat er geen rijen voor de kassa staan. Van ons mag het systeem zo blijven.
Meteen door naar het restaurant (en het toilet). Waar zullen we eens gaan zitten?Ik bestel koffie en pruimentaart mét slagroom. Het is rond de klok van twaalven, dus dit is meteen mijn lunch.Ok, aan het ‘werk’. Kunst bekijken, lezen en fotograferen, gewoon genieten dus. Ik doe mijn best om u een goed beeld te geven van het Dordrechts museum, het is uiteraard de bedoeling dat u wel zelf een bezoek brengt aan het museum. Zeker weten ziet u ‘dingen’ waar ik overheen gekeken heb.
Als inleiding het ‘Hedendaags Perspectief’.Ik laat de teksten en de items voor zichzelf spreken.

Ok, het is inmiddels bij tweeën en we hebben het wel gezien. Sowieso waren er nog meer bezoekers in het museum, maar druk was het niet. Wel 1.5 meter afstand houden en een vastgesteld aantal bezoekers per zaal. Nou, het liep allemaal prima. We nuttigen nog een colaatje in het restaurant en ‘benen’ dan naar de parkeergarage. Onderweg bekijken we het Arend Maartenshof. Morgen gaan we ‘stadswandelen’ in Dordrecht, dan komen we hier ongetwijfeld weer langs. Kijk, dat vind ik nu een prima initiatief dat weduwen van soldaten (militairen zullen ze bedoelen) hier konden wonen. Kom daar tegenwoordig maar eens om!Aan de bovenkant van het renaissance-poortje staat de spreuk: ‘Naeckt kom ick, naeckt scheyde ick’ en ‘Vita Vapor’ (het leven is een damp).In de parkeergarage rekenen we €7,- af, dat valt me toch mee.
Tegen halfvier bereiken we Hotel de Hoogt. Eerst reden we eraan voorbij, we herkenden het niet. Nou, vergelijk deze foto maar met de foto uit 2006. Het terras met de bomen is nieuw en ook de serre. Sowieso ziet het er prima uit.We worden hartelijk ontvangen en krijgen de sleutel van kamer 10, kijk eens wat een mooie kamer!We nemen het er even ons gemak van, het was toch wel een drukke dag.
Om halfzes lopen we naar de bar en mogen plaatsnemen in de serre.Kijk Orchideetje eens zitten!Er gaan veel wijnen per glas, maar mij wordt een huiswijn buiten het schoolbord om aanbevolen.Het is een Mecenas uit Spanje en hij bekomt mij prima.We kunnen uit het menu een keuze maken óf van het schoolbord. Combineren kan ook nog (feitelijk hebben we hier geen arrangement waarbij het menu is inbegrepen).Om te beginnen wordt een mandje heerlijk brood geserveerd.Als eerste komt de bestelde uiensoep met geitenkaascrouton door.Prima, gewoon zoals het hoort.Dan voor mij de sjasliek varkenshaas met Stroganoff-saus. Voor ons samen salade, frites en gebakken aardappelen. De laatste twee krijgen wij natuurlijk nooit op. Ook nog een schaaltje met warme groentes.
Ook prima!Als dessert (voor mij) de Kaat-Mossel. Ik moest eerst vragen wat er bedoeld wordt met ‘Kaat-Mossel’, maar het is vanille-ijs (veel!), advocaat (veel!) chocoladesaus en slagroom. Kijk, daar ben ik toevallig een liefhebber van en ik zit gewoon te genieten.Met een schuin oog bekijk ik het dessert van Orchideetje en ik hoor dat het prima smaakt.Nog een compliment voor de bediening, die is professioneel en klantvriendelijk.
Tegen achten lopen we naar de kamer en kijken nog even naar het journaal. Tijdig gaan we te bed, morgen weer een drukke dag.