Kerst SamSam (dec 2018)

Lieve lezer(essen)s van mijn (wandel)avonturen,

Mocht u geïnteresseerd zijn in het Israëlisch-Palestijns conflict, ik heb nog een tiental artikelen betreffende dit conflict geplaatst > Israël (maart 2016) > pagina 12.

Reisverslag Kerstarrangement SamSam
Maandag 24 december t/m donderdag 27 december 2018

Maandag 24 december 2018
Meerssen
Tja, eigenlijk hadden we voor de verandering een kerstarrangement willen boeken bij
‘De Lochemse Berg’ (http://www.delochemseberg.nl), maar hier wordt geen meerdaags ‘kerstarrangement’ aangeboden. U weet, in oktober dit jaar brachten we een weekend door in ‘De Lochemse Berg’. Dat weekend is ons uitstekend bevallen, Peter kan ontzettend lekker koken!
Gelukkig kunnen we terugvallen op hotel/restaurant SamSam (http://www.samsam-meerssen.nl).
Eigenlijk is SamSam vanavond gesloten, maar als ‘vaste’ gasten hebben we een streepje voor. Vanaf drie uur kunnen we inchecken en om zes uur worden we aan tafel verwacht. Tijd genoeg dus om op ons gemak naar Meerssen te rijden. Dochterlief rijdt mee, zoonlief neemt zijn fiets mee en rijdt met zijn eigen auto. Beiden konden zich de kerstdagen vrijmaken!
Tja, dat zat erin, het is druk op de weg. Veel vrachtverkeer, er moeten zeker nog veel goederen nét voor de kerstdagen worden bezorgd. Tweemaal rijden we (zeer) langzaam. De eerste keer om een onduidelijke reden, want ineens is de file opgelost. De tweede keer zie ik in de berm bij een benzinestation een vrachtwagen staan. Zo te zien is het ding gedeeltelijk gekanteld. Twee takelwagens staan aan de kant en nog wat hulpverleners-auto’s. Daarna kunnen we full-speed doorrijden.
Overigens, na een paar dagen ‘verhoging’ (griep?) was ik vanmorgen koortsvrij. Voor het eerst na jaren had ik de griepprik gehaald. Ik heb me laten vertellen dat de griepprik maar voor 50% helpt. Volgend jaar vraag ik dus om twee prikken.
Tegen halfzes parkeer ik de auto voor SamSam. Zoals bekend hebben we hier al vaker de kerstdagen doorgebracht (2010 en 2014), maar ook een weekend in september 2007 en gedineerd (2010 en 2017). Dat moet ik eens navragen, die moeder met kind aan de gevel, is SamSam ooit een klooster geweest?Op ons aanbellen wordt opengedaan en we worden door Debra en Gert hartelijk ontvangen (met koffie/thee en banketstaaf). We praten bij, er is weer veel gebeurd.
Wat ons totaal niet bekend was, is dat Norah, Yarah en Rosa (kleinkinderen van Debra en Gert) uitgegroeid zijn tot ware beroemdheden. En dan te bedenken dat de tweeling dertien jaar oud is en Rosa pas tien. Debra laat op haar iPad een en ander zien. Tjonge, wat kunnen die drie dansen, het is zonder meer professioneel! U moet maar eens kijken op YouTube.
We zetten de weekendtassen op onze kamers en tegen zessen nemen we plaats in de lounge. Aan het eind van de tafel is voor ons gedekt.Een rode wijn gaat er wel in, dit is een Nespolino Sangiovese/Merlot. Het is een italiaan uit Emila-Romagna, dat is de streek rond Bologna. Kijk, daar zijn wij onlangs nog geweest, treft dat even! Hm, thuis drink ik ook Merlot, maar deze is veel zachter van smaak.
Zonder meer een lekkere wijn.Omdat SamSam eigenlijk gesloten is, heeft Gert dit keer het menu samengesteld. Kijk, daar zitten we.We beginnen met een aardpeersoepje. U weet wellicht, de bekendste soort is Topinamboer. Van de aardperen kun je onder andere wijn maken, maar ook soep.
Nou, dat smaakt!Het hoofdgerecht bestaat uit: rode kool, zuurkool, kweepeer, stoofvlees, gebakken aardappelen en brood. Echt een winters gerecht, prima.Het nagerecht bestaat uit pruimentaart en koffiemousse miserable. Ok, dat ‘miserable’ zegt me niets, maar zo te horen is het bereid uit amandelbiscuit en botercrème. In elk geval smaakt het prima. Oh, ik mag er maar eentje?Deze is dus voor mij.Prima gegeten, Gert kan wél koken! Op naar de kamer, ik ben pas ziek geweest, toch een paar honderd kilometer gereden en een paar glaasjes wijn genuttigd.
TV’s staan er niet meer op de kamers, volgens Debra heeft iedereen een laptop/iPad waar je ook prima TV op kunt zien. Sowieso kijken we in een hotel eigenlijk nooit naar de TV.
We lezen nog wat, douchen en te bed.