Kerst Lutteweide (dec 2008)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws. Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons kerstarrangement doorgebracht in hotel
‘DeLutteweide’ in De Lutte
van woensdag 24 december t/m zaterdag 27 december 2008

Woensdag 24 december 2008
De Lutte
’s Ochtends doe ik nog wat klusjes en na de lunch gaan de weekendtassen in de auto. Even na drieën vertrekken we. Eerst rijden we langs de Gulf om de auto tot de nok toe af te tanken. De benzineprijs is historisch laag, ik betaal maar €1,135 per liter. Nou ja, in ouderwetse guldens is het nog een heel bedrag. Dat kwartje (van Kok) mag er van mij nog steeds vanaf. Daarmee zou de prijs net iets onder de euro uitkomen!

In een goed uur rijden we naar hotel/restaurant ‘De Lutteweide’ in De Lutte (http://www.delutteweide.nl/).1. LutteweideOrchideetje is aan dit adres gekomen door wat rond te snuffelen op internet. We wilden dit keer niet te ver van huis en niet naar het westen van het land. Tja, dan blijft het oosten over. Het laatste stukje regent het iets en als we aankomen begint het al te schemeren.
We worden hartelijk ontvangen met koffie en een plak kerststol. Daar waren we wel weer aan toe. Daarna krijgen we een kamer. Die ziet er prima uit en zeker de badkamer mag er wezen. Ach, eigenlijk stellen we niet zulke hoge eisen. De weekendtassen maken we leeg en we hangen onze ‘nette’ kleding in de kast. We blijven hier drie nachten, dan is het ‘leven’ uit de weekendtas wat minder handig. We kleden ons niet meer om, want we kunnen al om zes uur aan tafel. Ach, we zijn voor vanavond best wel netjes genoeg gekleed.
We beginnen met een courgettesoep. Die smaakt prima, deze soep komt niet uit een pakje. Daarna krijgen we porc-steak, salade, tuinbonen en gebakken aardappelen met mayonaise. Een porc-steak in deze vorm had ik nog nooit gegeten. Apart en erg lekker. Tuinbonen eet ik eigenlijk nooit, maar ze combineren prima met de overige smaken. De rode huiswijn is van goede kwaliteit.2. Porc-steak Als laatste krijgen we drie soorten ijs, ook prima.3. IJs En als allerlaatste koffie en voor Orchideetje thee. Om negen uur gaan we naar de kamer, lezen nog wat en kijken TV. Helaas heeft ‘De Lutteweide’ geen lounge, maar in de toekomst willen Elvira en Radboud dat wel realiseren. Te zijner tijd moeten we maar weer eens een arrangement boeken.