Kerst Lutteweide (dec 2008)

Zaterdag 27 december 2008
Het zit er weer op. Om half negen zitten we aan het ontbijt. Dit keer heb ik niet zoveel trek, maar dat was te verwachten. Na het ontbijt doen we de laatste spulletjes in de weekendtas. Daarna rekenen we af en nemen afscheid. Elvira en Radboud zijn er niet, maar zij hebben de afgelopen dagen een onbehoorlijk aantal uren gedraaid.
Elvira, Radboud en alle medewerkers: bedankt!
Via Wierden willen we naar Den Ham rijden. Ik denk dat er bij Wierden behoorlijk aan de weg is gewerkt. De kaart klopt niet en ook de navigatiesoftware van mijn Nokia N95 laat het afweten. Nou ja, waarschijnlijk rijden we een aantal kilometers om, maar uiteindelijk komen we toch in Den Ham. Hier is mijn favoriete fotohandel gevestigd. Ik wil een flitser bij mijn Nikon D60 aanschaffen en een fisheye lens. Het zal wel niet druk zijn zo net na de kerst. Bovendien zal de kredietcrisis iedereen ervan weerhouden luxe aankopen te doen. Dat heb ik toch echt mis. Fotokonijnenberg (http://www.fotokonijnenberg.nl/) is druk, druk, druk. Niet alle 16 (zestien!) verkopers zullen vandaag aanwezig zijn, maar degenen die er wel zijn, zijn bezig met een klant. Dat betekent een nummertje trekken, koffie drinken en rondkijken. Tjonge, hier zitten mensen (zo te zien ook professionele fotografen) met een tafel vol camera’s en lenzen. Daar staat met gemak tussen de 10 en de 20 duizend euro. Zou het met de kredietcrisis wel meevallen? Of moet de klap nog komen? Nou ja, als het dan toch nog misgaat hebben deze mensen hun fotospulletjes thuis staan. Nog redelijk snel ben ik aan de beurt. Over de beoogde spulletjes hoef ik na demonstratie niet lang na te denken. Ik vraag nog even of er hier iets van een importprobleem met iPhoto bekend is. Ik kan sinds een week mijn foto’s niet op mijn computer zetten. Hier is niets bekend en de verkoper kijkt nog even of de foto’s goed op mijn geheugenkaart zijn weggeschreven.
Dat blijkt het geval, met de camera en de geheugenkaart is niets mis. Ik koop er voor de zekerheid toch nog maar een geheugenkaart bij. Deze dingen kosten nog maar een fractie van het bedrag van een aantal jaren geleden. Tja, ik moet thuis maar eens kijken of ik het probleem kan oplossen. Pech is het wel. In elk geval gaan we nu op huis aan, ik hoop dat ik geen lekke band krijg. Alles gaat goed en een uurtje later zijn we thuis. Uiteraard eerst uitladen en daarna opruimen. Nu zit het er echt op, maar gelukkig morgen zondag. Echt een dag om bij te komen, want zo’n kerstarrangement is echt topsport.