LF Maasroute (aug 2019)

Zondag 25 augustus
Ooij – Arnhem
Om halfacht gaat de wekker en we pakken vast in. Even na achten zitten we aan het ontbijt. We zijn de eersten, maar al snel wordt het druk. Waar hebben die gasten gisteravond gegeten? Het ‘loopt’ hier dus wel.Het ontbijtbuffet ziet er prima uit en alles is even lekker.Om half tien checken we uit en even later zitten we op de fiets.
Langs de Waal fietsen we in oostelijke richting. Aan de overkant ligt de steenfabriek ‘De Zandberg’.We naderen het stadje Millingen a/d Rijn. Er wordt gevist in dit naamloze watertje.Om half elf bereiken we de steiger van de veerpont naar Pannerden. Het veer is er niet.
Hij zal toch wel in de vaart zijn? Anders hebben we een probleem. Van een local hoor ik dat de pont in de vaart is, maar een aankomsttijd weet deze mevrouw niet. Na een kwartiertje wachten komt hij aanvaren.We rekenen €1,80 p/p af, dit veer is zeker een privé-onderneming. Nou, kassa vandaag, er gaan ‘tig’ passagiers mee. Tjonge, volle bak!
Aan de overkant kijken we nog even naar een historische sluis.We zitten nog steeds op de LF3b Hanzeroute.We naderen het dorpje Loo, rechts van ons ligt het meertje De Waai.We fietsen langs de Nederrijn en nuttigen onderweg in een snackbar een thee en een Radler. Tjonge, het is nu alweer erg warm.
Opnieuw een veerpont, we fietsen nu aan de linkerkant van de Nederrijn. Ook deze veerpont stond werkelijk eivol, het lijkt wel of heel Nederland op de fiets zit.
Sowieso erg mooi fietsen, maar eerlijk gezegd heb ik het wel een beetje gehad.
Foto’s maken laat ik even achterwege. In Huissen zien we dat de Appie open is, het is tegen twaalven. Hier scoren we water, bananen, yoghurt en nog zowat. In het naastgelegen parkje nuttigen we de aangeschafte etenswaren.
Tegen enen zitten we weer op de fiets.
Het schiet lekker op, daar ligt de John Frostbrug en daarachter ligt Arnhem.Hm, hier heet de LF3b ineens ‘naar Arnhem’. Dit is de route van Maastricht naar Arnhem. Tja, het is goed dat de LF-organisatie de routes eens op de schop neemt. De Romeinse Limes route loopt hier ook. Dat zegt me even niets.Maar ik vind dat de Limes fietsroute van Katwijk tot de Zwarte Zee loopt. De afstand is 3360 kilometer en het is in 38 dagen te doen. Tjonge, dit is wel even andere koek dan een LF fietsen in Nederland.
Wij nemen de John Frostbrug niet, maar fietsen verder naar de Nelson Mandelabrug.
Kijk die Nederrijn er eens mooi bijliggen!Nu is het nog een klein stukje naar Arnhem CS. We hebben er bijna 40 kilometer opzitten.In Arnhem pakken we de trein van 14.41 uur. Het is wel passen en meten in het halletje, want er staan al meer fietsen in. Hier mag de NS wel eens iets aan doen.
Sowieso vandaag opnieuw een prachtige fietsdag, hoewel het kwik steeg tot boven de 30 graden in de plus. Om halfvijf zijn we thuis. Uitpakken en om halfzes vervoegen we ons bij Peacocks, want we hebben – zoals altijd – niets in huis. Zoonlief voegt zich bij ons, kunnen we meteen bijpraten. We starten met Turks brood en een rode huiswijn.Tja, ik kan die jongelui in de bediening nooit verstaan, maar ik ving iets op van ‘parel-couscous’. Dat slaat dus op de amuse.De eendenborst met frites, gebakken aardappelen en rijst komt door. Zoals altijd bij Peacocks, het is weer prima.Even na zevenen gaan we op huis aan. Nu zit ons ‘uitje’ er echt op.
Iedereen, die meegewerkt heeft aan het slagen van dit uitje: bedankt!