Kerst De Uitkijk (dec 2013)

Lieve lezer(essen)s van onze wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws.
Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons kerstarrangement doorgebracht in:
Hotel restaurant De Uitkijk (http://www.de-uitkijk.nl) te Hellendoorn in Overijssel van dinsdag 24 december t/m vrijdag 27 december 20131. De Uitkijk

Dinsdag 24 december 2013
Den Ham – Hellendoorn
We moeten op tijd gaan rijden, want ik wil eerst met mijn Nikon – met de vermeende condensvorming – naar Foto Konijnenberg (http://www.fotokonijnenberg.nl). Getankt had ik gisteren al en na het inladen rijden we rond 11.00 uur weg.
’t Is druk op de weg, maar ik had niet anders verwacht. Gelukkig rijdt het door, aan stilstaan heb ik echt een vreselijke hekel. Een uurtje later zitten we aan de koffie/thee in Den Ham. Ik heb een nummertje getrokken en nu is het wachten. Zo te zien is het niet erg druk en na de koffie maak ik een rondje door de winkel. Er is altijd wel wat te zien, maar ’t is niet meer zoals vroeger. Toen stonden de allerduurste Leica’s (> €20.000,-) en Hasselblad’s (> €35.000,-) te pronk. En dan te bedenken dat je er dan maar één lens bijkrijgt. Inderdaad, voor zo’n bedrag koop je een auto. Uiteraard zijn deze camera’s wel te bestellen. Hasselblad’s worden gebruikt in studio’s waar de duurste modellen poseren. Dan kan het wel uit. Wie zou er nu met zo’n dure Leica op pad gaan?
Er komt een jongeman op mij afstappen. Ai, ik ben aan de beurt. Ik leg het probleem voor. ‘Mogelijk is het de rubber afdichting van de lens en niet de camera’, zegt hij. De camera heb ik pas een half jaar, maar de lens al een jaar of vijf. Ik wist niet eens dat de lens (aan de achterzijde) een rubber afdichting had. Wat te doen? OK, we spreken af dat als ik weer ga wandelen oplet wanneer het probleem zich voordoet. Kan ik dan een foto maken van de achterzijde van de lens en de camera? Dat kan, voor de zekerheid heeft Orchideetje haar camera meegenomen. Mooi, we zijn van plan om 2e kerstdag mee te doen aan de kerstwandeling in Beerze. En het zou ook gaan regenen, dat komt dus goed uit.
Foto Konijnenberg is a.s. vrijdag gewoon open, dus dan kunnen we terecht.
Op naar Hellendoorn, dat ligt hier niet zover vandaan. Wat een toeval dat we bij ‘De Uitkijk’ een kerstarrangement hebben geboekt. Zonder problemen rijden we daar naartoe.
Dat doen we met behulp van een nieuwe versie van het navigatiepakket ‘Sygic’ op mijn nieuwe mobiel. Het moet gezegd, deze versie is vele malen sneller en mooier dan de vorige. Ik ben er erg blij mee.
Tegen half twee rijden we de parkeerplaats op. Het ziet er precies zo uit als in mijn herinnering toen ik hier langskwam tijdens het Pieterpad.1. De Uitkijk Toentertijd hebben we hier niet aangelegd, maar ik had me toen al voorgenomen hier eens terug te komen.
We worden hartelijk ontvangen door de bedrijfsleidster Jeanet. We voelen ons meteen al thuis. Het arrangement voorziet in welkomstkoffie met een verrassing. Dat gaan we eerst nuttigen in de lounge. Nou, de lounge ziet er patent uit.
2. Lounge Twee (echt)paren die al eerder de kerstdagen in De Uitkijk doorbrachten praten bij.
Dat schept meteen een gezellige sfeer. In de folder van De Uitkijk staat dat hier een eeuw geleden een theehuis was gevestigd. Ook staat in de folder dat de sfeer van het Engelse landhuis behouden is gebleven. Hoe zit dat nu precies? Ook op de site staat dat niet.
Ik moet dat mettertijd maar eens navragen. De krant kijk ik even in, dat was er vandaag nog niet van gekomen en zo vliegt de tijd voorbij. Oh ja, de weekendtassen moeten nog uit de auto gehaald worden. Dat doen we eerst. We pakken uit en daarna loop ik de trap af naar beneden (er is ook een lift). In de lounge bestel ik een Merlot en sla ‘Rubicon’ van Tom Holland open. Ik heb het boek bijna uit, het gaat over de ‘Romeinen’ ten tijde van Julius Caesar. Tjonge, dat waren nog eens tijden!
Tegen zessen kunnen we aan tafel. Nou, nou, ook het restaurant ziet er pico bello uit.3. Restaurant4. Kerstboom5. Lamp6. Aan tafel We kunnen kiezen van de kaart, dat is bij het arrangement inbegrepen. Ik ga voor de witte huiswijn en de salade van tomaten, mozzarella en basilicum. Als hoofdgerecht kies ik voor gebakken zalmfilet. Al snel komt de salade door. Prima, niets mis mee.7. Salade Gevolgd door de zalm. De witte huiswijn smaakt er uitstekend bij.8. Zalm Als toetje bestel ik vanille roomijs met kersen. Ook dat is prima.9. IJs We besluiten de maaltijd in de lounge met koffie en thee. Tegen negenen gaan we naar de kamer.