Kerst De Uitkijk (dec 2013)

Vrijdag 27 december 2013
Hellendoorn – Den Ham – Amsterdam
Om acht uur staan we op en even later zitten we aan het ontbijt. De weekendtassen gaan in de auto, om negen uur rekenen we af en nemen afscheid van Jeanet. Het was goed, dit is zeker voor herhaling vatbaar. OK, volgend jaar naar Meerssen, daar zijn we al zo lang niet meer geweest. Om half tien staan we voor de deur bij Foto Konijnenberg. We zijn de eersten en worden meteen geholpen. Deze (oudere) verkoper zegt dat hij de lens en de aansluiting op de camera gaat reinigen. Na een minuut of tien is hij terug. Het moet nu goed zijn, de lens noch de camera hoeft in reparatie. Gewoon proberen voorlopig.
Als we de winkel uitlopen valt me op dat er inmiddels heel wat potentiële klanten zijn.
Op naar huis, uitladen en tanken. Om kwart over elf rijden we weer, dit keer op weg naar Amsterdam. Tja, mijn schoonmoeder is vorige week overleden en we moeten uiterlijk om half twaalf op de begraafplaats zijn. Ai, bij Muiden staan we in de file, gaan we het wel halen? Na een kwartiertje sukkelen komt de vaart er weer in en ruim op tijd zijn we ter plaatse.
Tja, is het nu een tragische dag? Eigenlijk niet. Mijn schoonmoeder is 90 jaar oud geworden en de laatste jaren heeft zij doorgebracht in een verpleeghuis. Ze was niet meer aanspreekbaar, maar had het daar goed naar haar zin. De laatste tijd ging ze snel achteruit en op een ochtend werd zij niet meer wakker. Op die manier wil iedereen wel aan zijn eind komen.
Hoe laat gingen we weer rijden? Dat is me ontschoten. In elk geval is het donker als we thuis komen. Hoewel thuis, we rijden meteen door naar Peacocks, want we hebben niets in huis. Tegen achten zijn we echt thuis. Het zit erop. We kunnen terugzien op fijne kerstdagen. Alle medewerkers van De Uitkijk: bedankt!