Scholtenpad (juli 2013)

Zondag 21 juli 2013
Bredevoort
Om negen uur staan we op en om halftien zitten we aan het ontbijt. We zijn de eersten, dus kan ik een paar sfeerfoto’s maken.69. Bertram70. Bertram Het ontbijt is weer prima verzorgd en tot half elf genieten we daarvan.71. Ontbijt De weekendtassen gaan weer in de auto alsmede mijn rugzak. ’t Is wel een beetje passen en meten met al die boeken, maar het gaat. Afrekenen, dan hebben we dat ook gehad.
Hoe laat begint het popconcert ook alweer? Oh ja, twaalf uur. Dat schiet al lekker op, ik zie dat ze al druk bezig zijn in de muziekkoepel. We gaan vast een mooi plaatsje uitzoeken. Ik maak eerst een foto van de poster.72. Poster73. Poster Lawrence Mul (ex Bloody Honkies & Deadbeat Passenger) en Paul Diersen (Balthazar & ex Shaking Godspeed) treden voor ons op. Eerlijk gezegd, ik heb nog nooit van deze muzikanten en ook niet van de bands gehoord. Dat zegt niets natuurlijk, ik zit niet zo in de hedendaagse popmuziek.
OK, het gaat beginnen. Helaas kan ik het niet laten horen, maar ik ben onder de indruk wat deze jongens kunnen.74. Lawrence en Paul75. Lawrence en Paul Na een korte pauze gaat het weer los tot ongeveer twee uur. Heeft het publiek nog een verzoeknummer?76. Publiek ‘The Doors’ wordt geroepen. En zonder enige aarzeling gaat het los. Laurence kent zo te horen het hele poprepertoire uit zijn hoofd. En Paul speelt zonder bladmuziek de muziek van ‘The Doors’. Jammer dat Jim Morrison dit niet mag meemaken. Hij is in 1971 op 27-jarige leeftijd overleden en ligt begraven in Parijs op ‘Père Lachaise’.
Nog een laatste foto en we gaan op huis aan.77. Lawrence en Paul Tjonge, we hebben een fantastisch weekend achter de rug.
De medewerkers van Bertram, alle boekverkopers en Lawrence en Paul: bedankt!