LF9 NAP-9 route (juni 2014)

Maandag 9 juni 2014
Elburg – Zwolle
Om acht uur staan we op en tegen half negen lopen we naar het ontbijtzaaltje. Kunnen we misschien even wachten? De lui van de ‘Pinksteropwekking’ gaan zo naar Biddinghuizen. Inderdaad, daar kan ik beter niet tussen gaan zitten. Zo te horen komen er meer dan 50.000 mensen op de conferentie in Biddinghuizen af.
We lopen even de straat op. Op dit vroege uur is er nog geen sterveling te bekennen, maar dat wordt – bij goed weer – straks wel anders.108. Elburg Ik maak maar wat sfeerfoto’s, ik ben er nu toch.109. Sfeer110. Elburg111. Elburg112. Elburg Zo te zien begint zo de kleedjesmarkt. We hebben echt niets nodig en bovendien zijn we op de fiets.113. Kleedjesmarkt De ontbijtzaal lijkt weggelopen uit het schip van Kapitein Haak. Tjonge, wat een ambiance! Het ontbijt is overigens prima voor elkaar.114. Ontbijtzaal We rekenen €97,50 af en om half tien stappen we op de fiets. Het is 22 graden in de plus en zonnig.
Als we Elburg uitfietsen maak ik nog een foto van de wallen.115. Wallen We zijn alweer een stukje verder als we dit landhuis zien. Ik ben hier eerder geweest en ook toen zat het hek op slot. Wordt het landhuis – zo te lezen: Landhuis Morren – nog bewoond? Het stamt uit 1771.116. Morren Dit moet wel bijna een kerkenpad zijn nabij Oosterwolde.117. Kerkenpad Nabij Oldebroek ontwaren we in de verte het landhuis Oldhorst gebouwd in 1751.118. Oldhorst119. Info Oldhorst Net noord van Wezep staat Landhuis IJsselvliedt gebouwd tussen 1851 en 1881. Het landhuis is in bezit van het Rode Kruis en wordt gebruikt als vakantieverblijf voor mensen met een handicap.120. IJsselvliedt Om half twaalf fietsen we Hattem in. Ook hier zijn we al een aantal keren geweest. Dit is de korenmolen ‘De Fortuin’ uit 1816/1852. De molen is maalvaardig en draait op vrijwillige basis.121. Molen Hattem De Dijkpoort, gelukkig staat er een informatiebordje bij.122. Dijkpoort123. Info Dijkpoort Het Vroedvrouwenhuisje, ook weer met informatiebordje.124. Vroedvrouwenhuisje125. Info Vroedvrouwenhuisje Op dit terras nuttigen we koffie/thee. 126. TerrasZo te zien vind er binnenkort een voetbalfestijn plaats. Of is het al begonnen? Dat is me ontgaan. Die oranje spandoeken heb ik tijdens deze fietstocht al meer gezien, maar ik dacht toen dat het plaatselijke folklore was.
Op naar het veer over de IJssel. De pont is in de vaart, anders hadden we moeten omfietsen. 127. PontNou, het pontje is afgeladen met fietsers. Iedereen trekt er met dit mooie weer op uit. Al snel fietsen we door Zwolle naar het station. Hoe laat gaat de trein? Oeps, we hebben nog 5 minuten. Fietskaarten pinnen en inchecken. We halen het precies, mooi getimed (al zeg ik het zelf). We hebben er vandaag 30 kilometer opzitten, prima voor de laatste dag. Om half twee zijn we thuis, mooi op tijd om uit te pakken en op te ruimen.
Het eerste traject van de NAP-route zit erop. We moeten maar eens kijken of we dit jaar het tweede traject (naar Bad Nieuweschans) kunnen plannen en anders wordt het Pasen 2015.