Kerst SamSam (dec 2014)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws. Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons kerstarrangement doorgebracht in B&B/restaurant SamSam te Meerssen (http://www.samsam-meerssen.nl/) in Limburg.Logo Samsam

Woensdag 24 december 2014
Meerssen
Om twaalf uur gaan we rijden. Het regent hard en bij tijden keihard! Tja, het weer ziet er de komende dagen niet al te best uit. Het is druk op de weg met veel vrachtverkeer.
Tegen drieën zijn we er. SamSam dus.
We hebben zo onze vaste adresjes om de kerstdagen door te brengen, het is altijd leuk om weer ergens terug te komen. Dochterlief is ook mee en zoonlief komt morgen. Hij moest vandaag nog werken terwijl dochterlief een verplichte vrije dag had. Zo gaat dat nu eenmaal.1. Schermafbeelding We worden hartelijk ontvangen door Gert met koffie/thee en échte Limburgse kersenvlaai. Deze vlaai smaakt wel buitengewoon goed!2. KMA We gaan nog even naar buiten. Kijk, dit is SamSam met links het restaurant (met de luifels). Het begint al te schemeren, maar gelukkig is het droog.3. SamSam De Basiliek van Meerssen is door paus Pius XI op 16 juni 1938 verheven tot basilica minor. De Maasgotische kerk geldt als een hoogtepunt van deze stijl in Nederland. Zo te zien is er een restauratie aan de gang. Er staat een bord en rechts van de ingang staat een steiger. Hm, echt een leuke buitenklus voor de winter. Is er een Mis aan de gang? Of zet iedereen hier maar zijn auto neer? Het zou verboden moeten worden. OK, er zal vanavond om tien of elf uur wel een speciale ‘KerstMis’ zijn, maar dat wordt ons te laat.4. Basiliek We waren van plan om vanavond in Valkenburg te gaan eten. Het restaurant van SamSam is vanavond gesloten in verband met een etentje van het gezin van Gert en Debra. Het is ze van harte gegund!
De ‘Griek’ op het pleintje is – dat was ons bekend – gesloten. Maar zien we daar een chinees restaurant? En is het open? Dat zijn ze en de – uitgebreide – kaart ziet er goed uit. Laten we hier maar eten, vandaag heb ik eigenlijk wel genoeg autokilometers gemaakt.
Ik begin met een kippensoepje en een biertje. Nou, daar is niets mis mee.5. Soep Dan volgt varkensvlees met Szechuan saus. Ook prima.6. Varkensvlees Ik besluit met een ijsje, dat smaakt altijd goed na ‘Chinees’.7. IJs Mooi op tijd zijn we weer in SamSam. Ik lees nog wat op mijn iPad, check mijn mail en kijk er nog even TV op. Wat kan er eigenlijk niet met zo’n ding?