Kerst Ameland (dec 2016)

Dinsdag 27 december 2016
Ballum – Nes Veerhaven – naar huis
Het zit er nu echt op. We pakken vast het meeste in en om acht uur gaan we ontbijten. Daarna pakken we de rest in en om half tien rekenen we af. We leveren de sleutel van de kamer in en de fietssleutels. De fietsen worden mettertijd weer opgehaald.
‘Vaart de boot?’, vragen we. Dat blijkt het geval, mogelijk heeft hij iets vertraging. Dat was gisteravond wel anders, door de storm hebben de laatste twee boten niet gevaren. Gelukkig heeft de receptionist de nieuwe gasten kunnen bereiken en iedereen heeft het gehaald. Vandaar dat Nobel bij de boeking vraagt op welk tijdstip je de boot denkt te nemen. Inderdaad, dat is de meerwaarde van een eiland, het avontuur krijg je er gratis bij.
Als afscheid maak ik nog een laatste foto van hotel-restaurant Nobel. We hebben het prima naar onze zin gehad. We lopen naar de bushalte om de hoek en al snel komt de bus voorrijden. Die brengt ons weer in tien minuutjes naar de veerhaven. We zijn ruim op tijd. Het waait nog wel behoorlijk, maar lang niet zo hard als gisteren. De zee ziet er redelijk rustig uit. Daar komt de Sier aanvaren, hij is een kwartiertje te laat. We kunnen boarden en ik kijk naar het inrijden van de auto’s. Van bovenaf zie ik dat er weer heel wat auto’s meegaan. De slagboom is omlaag, we gaan varen. En we zijn onderweg. We hebben nog een hele reis voor de boeg. We bevinden ons op de andere boot van Wagenborg, de Sier. Nog een laatste foto van Ameland voor ik naar binnenga. Een koffie gaat er wel in, daar hebben we onderweg verder geen gelegenheid voor. Tja, in Holwerd wacht de bus op ons, maar we vertrekken uiteraard 15 minuten te laat. Gaan we dat wegrijden? In Leeuwarden hebben we maar acht minuten om de trein te pakken.
Helaas, dat halen we niet, maar voor de volgende trein zijn we ruim op tijd. Ach, wat is nu twintig minuten wachten op een mensenleven.
Al bij al komen we mooi op tijd thuis. Uitpakken en opruimen, maar eigenlijk is dat zo gebeurd.
Tja, we hebben niets in huis, dat wordt eten bij Peacock’s. We starten met warm brood met kruidenboter en aioli. Als hoofdgerecht heb ik de Combinatie van Wildzwijn besteld. Dit gerecht wordt begeleid met spruitjes, salade en frites. En natuurlijk een glas rode huiswijn. We hebben natuurlijk exquis gegeten bi hotel-restaurant Nobel, maar dit gerecht is ook erg goed. Mooi op tijd zijn we weer thuis. Het was al bij al toch weer een vermoeiende dag.
Ons kerstarrangement 2016 zit er op.
Alle medewerkers van hotel-restaurant Nobel: bedankt!