Kerst ’t Heinenhoes (dec 2012)

Lieve lezer(essen)s van onze wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws.
Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons kerstarrangement doorgebracht in:
‘t Heinenhoes (www.heinenhoes.nl/) te Anderen in Drenthe,
maandag 24 december t/m donderdag 27 december 2012

't Heinenhoes

Maandag 24 december 2012
Anderen
De ochtend houd ik me onledig met het plaatsen van een honderdtal foto’s in een oud reisverslag van het Veluwe Zwerfpad. Zoals ongetwijfeld bekend is mijn voormalige website gecrasht en heb ik na lang wikken en wegen een eigen server aangeschaft. Ik wil zo min mogelijk afhankelijk zijn van allerlei goedbedoelende bedrijven, die er na verloop van tijd de brui aan geven. Twee jaar terug stopte mijn foto-host in Amerika ook al zonder opgaaf van redenen met zijn service. Tja, dat kostte mij maar $10,- per jaar, daar word je ook niet direct arm/rijk van. In elk geval waren al mijn geüploade foto’s in het digitale ‘niets’ verdwenen.
Na de lunch gaan de weekendtassen in de auto. Er kan nog 15 liter benzine bij, dan hoef ik tijdens de kerstdagen niet meer te tanken. OK, we kunnen op weg. Ai, ik had het al gelezen op ‘NU’, maar even voorbij ’t Harde verzeilen we in de file. Een vrachtwagen heeft vanmorgen 60 (zestig!) meter vangrail meegenomen. Dat zijn ze nu aan het herstellen. Tja, omrijden is ook zowat, dus heb ik gewoon de A28 genomen. Deze grap kost ons 45 minuten, maar daarom waren we ook tijdig van huis gegaan.
Om half vijf zijn we in Anderen.
1. Heinenhoes We worden hartelijk ontvangen door Dick. We krijgen opnieuw kamer ‘Hillegien’.
De weekendtassen gaan uit de auto en daarna bereiden we op de kamer koffie en thee.
Ik lees nog een tijdje in het boek van Dick Swaab: ‘Wij zijn ons brein’, maar al snel vallen mijn ogen dicht. Circuleren er nog restjes narcosevloeistof door mijn lijf?
Tegen half zeven lopen we naar het eetzaaltje. Ik kijk ‘De Telegraaf’ nog even door onder het genot van een glas sherry, maar al snel komt de eerste gang door in de vorm van tomatensoep met eigengebakken brood. Zoals altijd is het weer voortreffelijk.3. Tomatensoep Als tweede gang volgt kipfilet met roergebakken groente en pasta. Deze schotel wordt begeleid door een Shiraz/Cabernet uit Australië. Laat de Shiraz druif nu net mijn favoriet zijn!4. Kipfilet5. Shiraz De derde gang bestaat uit appelgebak en appel-ijs. Zoals bekend is appeltaart mijn lievelingsgebak en vooral in combinatie met koffie gaat dat erin als…6. Appelgebak Kijk, ook daar is aan gedacht, als laatste komt de koffie door.7. Koffie Mijn vaste schare lezers weten wel dat wij al meerdere malen een aantal dagen hebben doorgebracht in ’t Heinenhoes in Anderen. Toegegeven, in december valt er niet zoveel in Drenthe te doen. Maar waar wel in Nederland? OK, van mij mag iedereen zijn vakantiedagen opnemen rond en tijdens de kerstdagen. Het is helemaal niet verkeerd om eens op jezelf teruggeworpen te zijn. Maar… onze verre voorouders deden ook niets liever dan lekker eten tijdens het midwinterfeest. Dat feest viel toevallig ook op 25 december. En dat lekker eten kan in ’t Heinenhoes! De door Dick bereide maaltijden zijn zeker ‘ster’ waardig! We praten nog wat met de andere hotelgasten, maar maken het vanavond niet te laat.