Voorjaars-arrangement Uithoorn (mei 2007)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws. Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons pinksterarrangement doorgebracht in hotel het
Rechthuis a/d Amstel (www.hetrechthuis.nl/) te Uithoorn
van vrijdag 25 mei t/m maandag 27 mei 2007RechthuisVrijdag 25 mei 2007
Uithoorn – Amstel-Drechtkanaal
’s Ochtends geef ik de auto een goede wasbeurt, in de huidige staat durf ik er niet mee over straat. Daarna inladen, de fietsen op de fietsdrager zetten, en wat boodschappen doen. De lunch gebruiken we thuis op het terras, het is prachtig weer. Tegen drieën rijden we via Hilversum naar Uithoorn, waar we even na vieren aankomen.1. Hotel We krijgen kamer 5, met uitzicht op het parkeerterrein. Nou ja, we kunnen in elk geval de auto in de gaten houden en we zijn toch niet van plan veel tijd op de kamer door te brengen. We vinden een koffiezetapparaat op de kamer met de benodigde ingrediënten. Dat is nog eens service en een kopje koffie, en voor Orchideetje thee, gaat er wel in. Tegen vijven pakken we de fietsen voor een kleine verkenning van de omgeving.
We fietsen langs het Amstel-Drechtkanaal, waar een leuk slepertje in ligt, naar het dorpje Nes a/d Amstel.2. SleperWat staat hier een gigantische kerk voor zo’n gehucht.4. KerkWe maken een klein rondje door het dorp en fietsen dezelfde weg weer terug.
Vlak voor Uithoorn ligt een heel rijtje zeilsloepjes, wel een leuk gezicht.5. ZeilOp naar het hotel, waar we even na zessen aankomen. Er staat 10.8 kilometer op de teller, niet echt bijzonder. Het is prachtig weer, de thermometer geeft 25 graden aan.
Tegen zevenen gaan we aan het diner, binnen is een tafel voor ons gedekt.
Het terras buiten is redelijk bezet, het is hier erg mooi zo aan het Amstel-Drechtkanaal.6. Terras Ik kan kiezen uit Spaanse en Franse rode huiswijn en ik kies voor de Spaanse. Deze is prima te drinken. We beginnen met een salade, ik had zo’n trek dat de foto erbij inschoot. Daarna eendenborst met groenten en frites. De eendenborst is werkelijk fabuleus en dat zeg ik niet gauw.7. EendenborstAls toetje diverse soorten ijs met slagroom. Op de achtergrond horen we… Cubaanse muziek, erg toepasselijk!8. IJsWe verplaatsen ons naar de ‘lounge’, dit is niet meer dan een hoekje in de bar. Toch zitten we daar heerlijk rustig, omdat de tafeltjes in de bar niet bezet zijn. We bestellen espresso en thee. De Volkskrant en de Telegraaf liggen er en tot tien uur zitten we hier lekker te lezen.