Paas-arrangement hotel Orion te Kaag (april 2023)

Dinsdag 11 april 2023 (3e paasdag)
Kaag – Keukenhof – Kaag
Na het ontbijt rijden we naar de pont. Het is zonnig, wel staat er vrij veel wind en er is vandaag kans op een bui. Zo te zien ziet het weer er een stuk beter uit dan gisteren.
Hm, ’t is druk bij de pont, er staan een aantal auto’s voor ons en er passen er maar vier op de pont. Na een kwartiertje kunnen we aan boord en varen we naar de overkant.
Nu is ineens de andere kant de overkant.
Om halftien draaien we de parkeerplaats (Tulp) van de Keukenhof op. Nou, we zijn niet de enigen, maar er is een groot aantal verkeersregelaars actief. Nu is het zo’n tien minuutjes lopen naar de ‘Entrance extra’, zie boven op de plattegrond.Daar worden we welkom geheten door deze dame gekleed zoals dat in de tijd van Jacoba van Beieren (1401 – 1436) mode was. Ai, dat was de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten.Ik zei al, we zijn niet de enigen, de Keukenhof trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers en dan te bedenken dat hij maar twee maanden open is. Zomaar naar binnen is er niet bij, je moet op internet een ticket boeken mét tijdslot en afrekenen. Ook het parkeren is niet gratis, daartoe moet een parkeerticket worden geprint én betaald.
Allons, we zijn binnen en ik ben van plan om alles te bekijken. Een grote lus tegen de klok in lijkt mij het handigst. Daar gaan we.De Japanse kers staat volop in bloei en ik zie veel Japanners daar uitgebreid foto’s van maken. Tja, ook in Tokio zijn parken mét Japanse kersen in bloei, dus wat doen die Japanners hier eigenlijk?Ok, de volgende 80 (!) foto’s laat ik de bloemen en een enkel kunstwerk voor zichzelf spreken.Nou, prachtig gewoon, we hebben echt geluk met het weer gehad! De Keukenhof is een bezoek meer dan waard! Hierbij de GPS-track.Tegen halfdrie lopen we naar de auto. Hm, er rijden veel auto’s tegelijk weg. De slagboom scannen hoeft niet, we worden ‘doorgezwaaid’ door de verkeersregelaars. Op naar ons hotel, even ‘bijkomen’ van deze drukke dag.
Voor ons is gereserveerd restaurant Matt’s. Dat ligt niet op het eiland, dus pakken we de pont (zonder auto). Kijk, de pont is onderweg en rechts zien we Matt’s al liggen.Nou, dit is zeker de sjiekste van de restaurants tot nu toe.Ik bestel een Nero d’Avola uit Sicilië. Ok, prima. Ik proef donkerrood fruit aangevuld met zwarte peper en een beetje kruiden. De wijn is perfect in balans waarbij het zoete wordt afgewisseld met een fijne zuurgraad. Hij sluit af met een lange en zachte afdronk.Buiten de kaart om warme broodjes met Pata Negra ham. Nou, dat is een hele hap, zelfs voor ons tweeën. Maar ja, geluncht hebben we eigenlijk niet. Laatst was op de TV (ik meen het programma Kassa), dat de ene Pata Negra de andere niet is. Maar deze smaakt werkelijk overheerlijk!Een soepje gaat er altijd wel in. Orchideetje gaat voor de Tom Ka Kai soep en ik voor de champignonsoep. Hm, ik ben niet zo van kokos, vandaar.Als hoofdgerecht bestel ik Iberico Boneless Ribs en Orchideetje de Tonijnsteak.
Kijk, de Iberico Boneless Ribs zien er toch smaakvol uit en het gerecht smaakt buitenaards! De saus smaakt enigszins ‘Indisch’ en is 100%.Ook de Tonijnsteak is geweldig lekker, hoor ik. Sowieso zijn de porties ruim bemeten. is dat op het oog met de vele Duitsers? Ik bedoel het uiteraard niet racistisch.Ai, voor een ‘echt’ dessert hebben we geen plaats meer, het wordt thee.Ok, meer dan prima gegeten, onze complimenten!
We nemen het pontje terug en kijken nog naar het journaal van acht uur.
Alvast wat inpakken, morgen uitchecken.