Paas-arrangement hotel De Halve Maan (april 2024)

Dinsdag 2 april 2024
Bovenkarspel – Museum 20e eeuw – Thuisreis
Om halfnegen genieten we het ontbijt en om kwart over negen checken we uit.
We hebben het in hotel restaurant ‘De Halve Maan’ prima naar de zin gehad.
Op naar het Museum 20e eeuw in Hoorn. Parkeren kun je daar niet, dat moet op
‘De Nieuwe Wal’. Eventueel kun je met een shuttlebus (vooraf reserveren), maar wij lopen in een kwartiertje naar het museum. Het Museum 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn.
Kijk, daar is het. Wel slordig, al die fietsen.Een luchtfoto van de voormalige gevangenis en informatie.Ok, we lopen een rondje. Het is nog tamelijk druk, ook weer veel gezinnen met kleine kinderen. Leerzaam! Voor ons natuurlijk een feest der herkenning. Ik laat de foto’s en de teksten voor zichzelf spreken.Er heeft een enorme ontwikkeling in de electronica plaatsgevonden, en eigenlijk is die ontwikkeling nog steeds aan de gang.Mode uit de jaren ?Zie je nu wel dat Cola zuiver en gezond is! Altijd al geweten!Sterren uit de jaren ’60.Bij sommige kinderen liepen de treinen door de kamer. Bij ons thuis niet en ook niet bij Toon Hermans.LEGO is ook niet meer weg te denken.Mooi, we hebben het gezien, nou ja, gedeeltelijk. Het is ongelooflijk wat hier allemaal staat! Sowieso is dit museum ook een aanrader.
Op naar de auto. We lopen langs de Bossuhuizen.Vlakbij de parkeerplaats krijgen we nog een hevige bui op ons pet! Ook onderweg naar huis verteren we de nodige regenbuien. Al bij al dit paasweekend toch heel redelijk weer gehad. Even na vieren zijn we weer thuis. Uitpakken, opruimen, enz. Het paasweekend zit erop, we hebben het goed naar onze zin gehad. Iedereen die daaraan heeft meegewerkt: bedankt!