Najaars-arrangement ’t Heinenhoes (nov 2013)

Lieve lezer(essen)s van onze wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws.
Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons herfstarrangement doorgebracht in: ‘t Heinenhoes (www.heinenhoes.nl/) te Anderen in Drenthe van
vrijdag 8 november t/m zondag 10 november 20131. Heinenhoes

Vrijdag 8 november 2013
Anderen
Vanmiddag gaan we naar Anderen, dus vanochtend heb ik mooi even de tijd om naar de Gamma en de PhoneHouse te gaan. Tja, mijn waterdichte Samsung mobiel (http://www.samsung.com/nl/consumer/mobile-phone/mobile-phones/mobile-phone/GT-S5690KOALUX) was met de regelmaat van de klok het netwerk kwijt. En dat ding heb ik voornamelijk om bereikbaar te zijn. Dat schiet dus niet op. De PhoneHouse specialist kon mij niet ‘trappèren’ op een foute bediening, dus is het toestel opgestuurd. Nu is er bericht dat het ding defect is en niet te repareren.
Ik heb hem nog net geen twee jaar (!), dat is precies binnen de garantietermijn, dus mocht ik een nieuwe uitzoeken. Inmiddels is er een nieuw model uit (http://www.samsung.com/nl/business/business-products/mobile-devices/smartphone/GT-S7710KRAORL). Wel iets duurder (uiteraard), dat betekent bijbetalen. Ach, ik zie dat ik er op vooruitga, dus kan ik daar wel mee leven. Oeps, er zit een nieuwe versie van Android op, daar moet ik wel even aan wennen.
Na de lunch laden we de auto in, tanken hem vol en gaan op weg. Nou, het rijdt wel door, maar wat zit er toch een boel vrachtverkeer op de weg. Zou de economie aantrekken? Tjonge, de N33 is ook op de schop! Wordt dit een autosnelweg? Volgend jaar maar eens kijken. Tegen vieren zijn we in Anderen. Het ‘Heinenhoes’ staat er mooi bij in het zonnetje.2. Heinenhoes We worden hartelijk ontvangen door Sandra. We krijgen weer dezelfde kamer als altijd en beginnen met het bereiden van een beker koffie/thee.3. Kamer Tegen half zeven lopen we naar de ‘Eetkamer’.4. Eetkamer5. Eetkamer6. Eetkamer Dat ziet er toch gezellig uit! Vreemd dat niet meer mensen de weg naar Anderen weten te vinden, vanavond komt er nog één echtpaar dineren. Gaan we tegenwoordig misschien met z’n allen naar een resort in Turkije? Of wordt het de nieuwe iPad Air? Tja, je kunt de euro’s maar één keer uitgeven. We starten met het voorgerecht dat bestaat uit gerookte ribeye met eigengebakken brood. Ai, dat brood van Dick smaakt werkelijk uit de kunst! Ik drink er een Shiraz bij, toch wel mijn favoriete druivenras.7. Voorgerecht8. Shiraz Het hoofdgerecht is Victoria baars met aardappeltaart, rode biet en worteltjes. Het smaakt overheerlijk en ook de (rode) Shiraz past er uitstekend bij.9. Hoofdgerecht Als nagerecht hebben we huisgemaakte appeltaart met kiwi ijs. Ik drink er een dessertwijn bij. Nu ik bloedverdunners slik moet ik me beperken tot twee glazen alcohol per dag.
Ik moet eens navragen of het glas tot de rand vullen een optie is.10. Toetje11. Dessertwijn We sluiten af met koffie (ik) en thee (Orchideetje).12. Koffie Waarlijk voortreffelijk gegeten. We raken nog in gesprek met de andere gasten, dat is wel gezellig. Tegen half negen gaan we naar de kamer en kijken nog even naar de TV.