Voorjaars-arrangement Het Oude Jachthuis (april 2016)

Zaterdag 16 april 2016
Eursinge, Het Oude Jachthuis
We hoeven niet zo vroeg op, want we kunnen om halftien aan tafel. Kijk, dat ziet er toch weer voortreffelijk uit. Ik maak van twee kanten een foto.24. Ontbijt25. Ontbijt Ik begin met thee, gevolgd door koffie. Brood uit Ruinen en een stukje boterkoek. U weet, daar ben ik een liefhebber van.26. Bord27. Boterkoek Zika en Matthijs ontbijten met ons mee en hoewel we elkaar pas gisteravond voor het eerst hebben ontmoet, praten we honderduit.
Ok, aan alles komt een eind. We pakken het weinige in en nemen afscheid. We rijden nog even naar de bakker in Ruinen en gaan daarna op huis aan. Tegen enen zijn we thuis. Ellen, Zika en Matthijs, Karin en Henk: bedankt!

De Zwarte Boer
Het is misschien enigszins decadent, maar – toevallig – hebben we vanavond afgesproken met vrienden om uit eten te gaan bij De Zwarte Boer (http://www.dezwarteboer.nl).14409066 Gelukkig hebben we gereserveerd, want het restaurant loopt bijna helemaal vol. Ik bestel een voorjaarssoep met doperwten, dragon en knoflook, met Parmezaanse kaas en spekjes. Gewoon een klasse gerecht.28. Voorjaarssoep Daarna komt de bestelde maiskip met een loempia van eendenborst, citrusdip en Jus van Hoisin door. Ik drink er een Merlot bij. Dit is één van de huiswijnen en deze is zeker niet verkeerd. Gelukkig hoef ik niet te rijden, dus het kan.29. Maiskip De maiskip is ook prima.
Ik besluit met Irish koffie. Helaas is dit een teleurstelling, maar tot heden heb ik nog maar zeer zelden een 100% bereide Irish koffie genuttigd. Waar was dat ook alweer dat de Irish koffie met de enige echte Jameson Whiskey werd bereid? Dat was echt een belevenis.
Nu weet ik niet welke whiskey De Zwarte Boer gebruikt, maar veel bijzonders was het niet. Ook de slagroom was niet zoals het hoort. Ok minpuntje, maar zoals gezegd, het is (bijna) overal matig.31. Irish koffie In elk geval hebben we met onze vrienden bijgepraat, en het was bijzonder gezellig.
Nog bedankt en tot een volgend keer!