Najaars-arrangement Het Oude Jachthuis (sept 2011)

Lieve lezer(essen)s van mijn wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws. Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons arrangement doorgebracht in B&B
Het Oude Jachthuis te Eursinge (http://www.hetoudejachthuis.nl/) in Drenthe,
vrijdag 16 september t/m zondag 18 september 2011Logo Oude Jachthuis

Vrijdag 16 september 2011
Eursinge
Zoals gebruikelijk kunnen we pas om vijf uur terecht in Het Oude Jachthuis, dus een groot deel van de dag hebben we nog voor onszelf. Om vier uur gaan de weekendtassen en de wandelschoenen in de auto, nog even tanken en al snel draaien we de snelweg op. Om half zes zet ik de auto neer voor Het Oude Jachthuis, zo ver is het tenslotte niet.
Let op… er is nog een plaats in Drenthe met de naam ‘Eursinge’, dus kijk goed of het navigatiesysteem u naar de juiste postcode brengt (7935 AB Eursinge, gemeente De Wolden).1. Oude jachthuis2. Oude jachthuis* We worden hartelijk ontvangen en gezien het fraaie nazomerweer genieten we onze welkomstdrankjes buiten.3. Ontvangst 4. OntvangstDe geiten zien het even aan, maar knabbelen al snel verder.5. Landelijk Mooi, we brengen de weekendtassen naar de kamer, bewonderen de gevulde boekenkast op de overloop en maken het ons gemakkelijk.
Tegen zevenen gaan we naar de eetkamer waar het aperitief gereed staat.
Arnold en Ellen komen erbij en we praten bij. Dit is het derde bezoek dat we aan Het Oude Jachthuis brengen. Dit keer is het toch wel een speciale gelegenheid, omdat Arnold inmiddels 50 jaar ‘kookt’ in Het Oude Jachthuis. Dat is toch wel heel bijzonder!6. Aperitief De bel gaat en nog een echtpaar komt de avond opluisteren met hun gezelschap.
Het is mogelijk om een kamer te huren en al of niet mee te doen met de table d’hôte.
Maar ook is het mogelijk om een afspraak te maken en alleen te genieten van de table d’hôte. En dat is toch ook wel een belangrijke reden om hier naartoe te gaan, want koken… dat kunnen Arnold en Ellen als de beste! De grote tafel is gedekt en we nemen plaats.7. Eetkamer Als eerste gerecht krijgen we oester. In het – verre – verleden heb ik eens een oester gegeten en dat beviel me toen niet. OK, ik ga het uiteraard weer proberen en eerst vraag ik hoe je nu eigenlijk een oester hoort te eten. Nou, dat is simpel. Er moet een beetje peper op en een druppeltje citroen. Eigengebakken brood en een Chileense Chardonnay maken het compleet. Ai, het brood smaakt prima en ook de witte wijn gaat er in als…, maar de oester kan mij niet bekoren. Ik laat het bij deze ene.8. Oester Het volgende gerecht is knoflookbouillon. Dit gerecht smaakt mij uitstekend. Verbazend is het dat er in zo’n klein kommetje nog zoveel bouillon gaat.9. Knoflookbouillon Daarna volgen Monegaskische uitjes en terrine van kippenlever, maar van dat derde gerechtje ben ik de naam kwijt.10. Terrine De salade komt door, uiteraard smaakt deze salade overheerlijk.11. Salade Het hoofdgerecht is Canard au porto met rode (!) rijst en groente, ik meen asperges.
Dit gerecht wordt begeleid met een Merlot uit de Pays d’Oc.12. Canard Het nagerecht bestaat uit lavendelvijgen, lavendelsorbet, fruit en chocola. Ai, dit alles is overheerlijk.13. Lavendelvijgen We sluiten af met koffie en slagroomkoekjes.14. Koffie Waarlijk, voortreffelijk gegeten, dat mag toch eens een enkele keer.
Het is al bij twaalven, het was bovendien ook erg gezellig en we hebben ons de hele avond geen seconde verveeld. We gaan naar onze kamer, autorijden hoeft gelukkig niet, dat zou ook niet verantwoord zijn.