Barcelona (okt 2005)

Zondag 16 oktober 2005
Gaudi – Sagrada Familia – Parc Güell
Na het ontbijt gaan we te voet naar de Passeig de Gracia. Hier staan een aantal gebouwen die zijn ontworpen door Gaudi, waaronder ‘La Pedrera’, voltooid in 1910, en Casa Batlló.34. Passeig de Gracia35. Passeig de Gracia36. Passeig de Gracia37. Passeig de Gracia38. Passeig de Gracia39. Passeig de Gracia Hier vlakbij stappen we in de toeristische bus. Het is voor de verandering prachtig weer. We zitten op het bovendek en laten ons als vorsten vervoeren naar de Sagrada Familia. Een aantal jaren geleden waren we hier ook al eens en ik constateer dat ze goed zijn opgeschoten. Gedeelten van het dak zijn inmiddels dicht, torenspitsen zijn voltooid, maar toch is er nog een immense hoeveelheid werk te verzetten. In 1882 is de eerste steen gelegd en men hoopt dat de Sagrada in 2030 voltooid is. Wat een imposant bouwwerk, het is bijna niet te bevatten. Hier hoop ik over enige jaren nog eens te gaan kijken.40. Sagrada Familia41. Sagrada Familia42. Sagrada Familia43. Sagrada Familia44. Sagrada Familia45. Sagrada Familia46. Sagrada Familia47. Sagrada Familia48. Sagrada Familia49. Sagrada Familia50. Sagrada Familia51. Sagrada Familia52. Sagrada Familia53. Sagrada Familia54. Sagrada Familia55. Sagrada Familia56. Sagrada FamiliaVerder maar weer met de bus, op naar Parc Güell, ook weer een schepping van Gaudi. Wat een bijzondere man is dit toch geweest. In Parc Güell is een eenvoudig restaurant (eigenlijk een terras met een loket waar je iets kunt bestellen) en hier gebruiken we de lunch. Heerlijk in het zonnetje zitten we hier.57. Parc Guell58. Parc Guell59. Parc Guell60. Parc Guell61. Parc Guell62. Parc Guell63. Parc Guell64. Parc Guell65. Parc Guell66. Parc Guell67. Parc Guell68. Parc Guell69. Parc Guell70. Parc Guell71. Parc Guell72. Parc Guell73. Parc Guell74. Parc Guell75. Parc Guell76. Parc Guell77. Parc Guell78. Parc Guell79. Parc Guell80. Parc GuellNadat we Parc Güell compleet hebben doorkruist lopen we de weg af naar beneden, richting toeristische bus. Ik loop voorop, omdat het trottoir volop gebruikt wordt door komende en gaande toeristen, mijn geliefde loopt een paar passen achter mij.
Vlakbij de bushalte komt ze ineens naast me lopen en doet snel haar rugzak af.
De rits blijkt helemaal open te staan. Wat is dit nu weer? Wat blijkt, mijn geliefde voelde dat er iets of iemand aan haar rugzak zat. Toen ze omkeek zag ze twee enigszins Japans uitziende meisjes achter zich lopen. Deze twee dames keken alsof ze de onschuld zelve waren. Nu zijn ze natuurlijk in geen velden of wegen meer te zien. Snel controleren we de inhoud van de rugzak. Gelukkig is er niets verdwenen. Dit moet toch wel een poging tot beroving zijn geweest, lijkt mij. Wat is dit toch voor een stad. Goed, we hebben weer geluk gehad, we stappen in de gereedstaande bus en maken het ‘rode’ rondje door de stad af. We stappen uit bij Plaça de Catalunya en stappen nog even een restaurant in voor een espresso en een thee. Daarna pakken we de metro naar ons hotel om onze weekendtassen op te halen. Opnieuw pakken we de metro naar Plaça de Catalunya waar we de Aerobús pakken richting vliegveld. Er gaat ook een trein naar het vliegveld, maar de bus lijkt ons aantrekkelijker. Tegen vijven staan we op het vliegveld in de rij.
Tjonge, er willen meer mensen mee en snel gaat het niet. Gelukkig hebben we nog tijd genoeg om iets te eten, voor we om 19.05 uur moeten ‘boarden’.81. VliegveldPrecies op tijd – 19.35 uur – is de ‘take-off’ en ook weer precies op tijd  – 21.25 uur – staan we op Schiphol. De treinreis naar huis verloopt volgens het spoorboekje.
De Nederlandse Spoorwegen worden hartelijk bedankt. We zijn weer thuis en kijken terug op een fantastisch weekend in Barcelona. We komen nog eens terug, afgesproken.