Voorjaars-arrangement ’t Heinenhoes (mrt 2009)

Lieve lezer(essen)s van onze wandelavonturen,

Geen wandelavontuur? Nee, dat is het slechte nieuws. Nu het goede nieuws: hier volgt een reisverslag van ons voorjaars-arrangement doorgebracht in
‘t Heinenhoes (www.heinenhoes.nl/) te Anderen in Drenthe
van vrijdag 6 maart t/m zondag 8 maart 2009logo 't Heinenhoes

Vrijdag 6 maart 2009
Anderen
’s Ochtends ga ik nog even aan de slag in onze binnentuin. Ook snoei ik de Buddleja’s (vlinderstruik). Die staan niet in de binnentuin, maar feitelijk in het plantsoen van de gemeente. Ik heb ze er vorig jaar oneigenlijk ingezet, maar de plantsoenmedewerkers vonden het zeker ook mooi. Daarna de auto uit de garage gehaald en de ruiten gewassen. Het begint iets te spetteren, ook dat nog. Na de lunch gaan de weekendtassen in de auto en tegen drieën gaan we op weg.
Zoals gewoonlijk is het rond Zwolle erg druk, maar we blijven wel rijden. Onze zoon had ons gewaarschuwd dat er voorbij hectometerpaal 127 in de rechterrijstrook gaten zitten. Uit voorzorg ga ik op de linkerrijstrook rijden, maar gaten zie ik niet. Ze zijn zeker al gerepareerd. Sowieso is het wegdek hier in redelijk slechte staat. Het begint ook voluit te regenen, maar gelukkig valt de verkeersdrukte inmiddels mee.
Tegen halfvijf zijn we in Anderen waar we hartelijk ontvangen worden door Dick.

1. Heinenhoes Hij wijst ons de kamer. Deze kamer hebben we nog niet eerder gehad. Ik maak meteen een foto van de kamer met mijn fish-eye lens. De hele kamer staat erop, wel vervormen de wanden en de kasten aan de rand van de foto. De eikenhouten bint is uiteraard ook recht! 2. KamerWe maken op de kamer koffie en thee. Alle benodigdheden daarvoor staan op de kamer, net zo makkelijk. De kranten van de laatste paar dagen hebben we meegenomen, daar waren we nog niet aan toegekomen. Verder heb ik de nieuwste MacFan bij me.
De MacFan verschijnt elke twee maanden en is hét tijdschrift voor de Apple computer gebruiker. Hoewel, een Apple gebruiker heeft het meestal over zijn ‘Mac’. Ik ben echt een fan van de Mac, over het algemeen is het ding vele malen stabieler dan een Windows computer. Verder is hij ongevoelig voor virussen. Dat geeft wel een rustig gevoel.
Tegen halfzeven lopen we naar het eetzaaltje waar we ontvangen worden door Sandra. Het is weer een hartelijk weerzien, tenslotte zijn we hier al vele malen geweest.
We gaan aan tafel en we beginnen met gerookte forel.

3. Forel Als hoofdgerecht gevogelte gevuld met geitenkaas en omwikkeld met Ardennerham.4. Gevogelte Als nagerecht huisgemaakt vanille-ijs.5. Nagerecht Het smaakt allemaal weer prima en ook de rode huiswijn bevalt mij uitstekend.6. Huiswijn We besluiten de maaltijd met koffie en thee. Daarna gaan we naar de kamer en kijken nog even TV.