Marskramerpad (nov 2012)

Zaterdag 21 september 2013
Bad Bentheim
Zoals hiervoor al aangegeven stond een bezoek aan Kasteel Bentheim (http://www.kasteel-bentheim.nl) op mijn verlanglijstje. Omdat mijn vriend zijn verjaardag viert in Bad Bentheim kan ik dit mooi combineren.
In de loop van de ochtend stappen Orchideetje en ikzelf in de auto en rijden naar Bad Bentheim. Het is zaterdag, maar toch zit er veel vrachtverkeer op de weg. Zou de economie aantrekken? Het is maar te hopen.
Tegen enen bereiken we hotel Grossfeld (http://www.grossfeld.com).1. Hotel Grossfeld Uiteraard maken we er een weekendje van, om eind van de middag weer terug te rijden zie ik echt niet zitten. Mijn pacemaker zit er vijf dagen in (eigenlijk mag je een week geen auto besturen) en een glas wijn moet kunnen.
Tja, de gevel van hotel Grossfeld ‘toont’ niet, maar binnen is het piekfijn voor elkaar.
We melden ons bij de receptie, die gelukkig ook Nederlands spreekt. We mogen meteen afrekenen. Boter bij de vis in Duitsland, maar je kunt dat maar vast achter de rug hebben. Eerst maar iets eten en dat kan hier ook. Ik bestel een koffie en een Strammer Max. Dat is een ‘uitsmijter’, maar dat begrip kennen ze niet in Duitsland. Ik probeer maar niet of ze de ‘uitsmijter’ kennen in Bad Bentheim. Sowieso is het een merkwaardige naam. De koffie had ik al op toen het gerecht arriveerde.2. Strammer Max We gaan eerst Bad Bentheim verkennen en letten speciaal op restaurants waar we vanavond kunnen dineren. Had ik toentertijd tijdens mijn wandeling niet een Thais restaurant gezien? Eerst gaan we Bismarck bezoeken. De duif op ’s mans hoofd denkt daar hetzelfde over. Bismarck was tijdens zijn leven (1815-1898) beslist geen ‘vredesduif’.3. Denkmal4. Denkmal Kijk, rechts van ons ligt kasteel Bentheim. Dat gaan we morgen met een bezoek vereren.5. Kasteel Benthiem Iets verder staat dit gedenkteken. Het wordt wel tijd voor een nieuw informatiebordje, dit zit er zeker al sinds 1918 op.6. Denkmal7. Denkmal Waarom heb ik dit huis gefotografeerd? Vanwege de blikken ridder?8. Ridder Tegen vieren lopen we naar het Wirtshaus waar mijn vriend zijn verjaardag viert. 9. WirtshausAl snel loopt het Wirtshaus vol met genodigden. Het is gezellig en fijn om met een aantal oude bekenden bij te praten. Met de drankjes en vooral de hapjes is niets mis en we laten ons dat goed smaken.10. Hapjes Even na zessen is het voorbij met de pret, maar zelf ben ik ook wel toe aan rust.
Een pacemaker implantatie stelt weinig voor, maar toch gaat het je niet in de koude kleren zitten. We nuttigen nog een ijsje bij de aanpalende Italiaan. Het diner dat we in gedachten hadden laten we achterwege, we zitten ‘vol’. Om half zeven zijn we in het hotel en ik ga na de douche meteen onder de wol.