Voorjaars-arrangement ’t Heinenhoes (mrt 2011)

Zaterdag 12 maart 2011
Groningen
Om half negen staan we op en rond negenen zitten we aan het ontbijt. Dat is zoals altijd weer prima verzorgd. Even na tienen stappen we in de auto en rijden naar Assen.
Hoewel, onderweg begrijp ik van Orchideetje dat we van plan zijn om naar Groningen te gaan. OK, het maakt mij niet uit. We komen dit keer in een andere parkeergarage terecht dan waar we de vorige keer stonden. Goed, deze is ook dicht bij het centrum.
Met gezwinde spoed lopen we via de Martinitoren naar de buitensportzaak Bever. Intussen weten we al aardig de weg in Groningen. Het zonnetje begint door te komen, het kon veel slechter.
Over twee maanden gaan we wandelen in Italië en we moeten wat spulletjes aanschaffen. Dat lukt ook nog! Wat lichter in de portemonnee en wat zwaarder beladen met tasjes lopen we terug naar de Martinitoren.8. Martinitoren* Kijk, dit is wel een mooie handwijzer.9. Handwijzer* Toe maar, straks was het terras nog leeg, nu zit het aardig vol. Niet dat het zo warm is (12 graden in de plus), maar ja, roken mag alleen maar buiten.10. Martinitoren* We slenteren wat rond en zien de Selexyz boekhandel. Tjonge, wie verzint er nu zo’n moeilijk leesbaar woord? In elk geval kunnen we hier een paar leuke boeken bemachtigen. Oeps, ze hebben hier ook een koffiehoek, daar gaan we even zitten.
Ze hebben nog KMA ook!11. KMA Het loopt tegen vieren, we hebben het wel gezien. Op naar Anderen. Daar bereiden we koffie en thee op de kamer en kijken naar de TV. Tjonge, tjonge, die tsunami heeft er een ongelooflijke puinhoop van gemaakt. Intussen zijn er een aantal amateurfilmpjes te zien. Wat een natuurgeweld, daar helpt echt niets tegen. Er zijn nu 1700 doden geregistreerd en er zijn vele duizenden vermisten.
De drie marine vliegers zijn terug in Nederland. Ze zijn via Athene gevlogen, waar ze een dag hebben ‘doorgebracht’. Tja, de krant is daar wat wazig over. Ter informatie, in Athene heeft een zogeheten ‘debriefing’ plaatsgevonden. Dat kan niet in Eindhoven, want dan willen de vliegers meteen verenigd worden met hun familie. Tijdens zo’n debriefing wordt uitgelegd wat er precies in de kranten heeft gestaan en wat er op TV is geweest.
Uiteraard wordt er dan verteld welke informatie ‘onder de pet’ moet blijven. En verder worden de vliegers het hemd van het lijf gevraagd wat er precies in Libië is gebeurd.
Dat gaat individueel, zodat je de informatie achteraf met elkaar kunt vergelijken.
Zo, dan weet u meteen hoe een en ander werkt.
Om half zeven gaan we aan tafel. Als voorgerecht krijgen we Ardennerham met geitenkaas en salade. Ook nu weer met eigengebakken brood erbij. De witte Bourgogne van gister wordt erbij geserveerd.12. Ardennerham Als tussengerecht witlofsoep met eigengebakken brood. Ik wist niet dat je van witlof soep kunt maken. Nu, dan kan wel degelijk. Deze soep smaakt heerlijk romig en is echt lekker.13. Witlofsoep De rode wijn wordt alvast ingeschonken. Het is een Shiraz Cabernet uit Australië. Ai, dit is een echt lekker rood wijntje. Ik moet eens kijken of deze wijn ook in ons dorpje te koop is.14. Lorimer* Het hoofdgerecht komt op tafel. Het is entrecote met bloemkool, broccoli en Roseval aardappelen. Het is een behoorlijke portie, dus daar heb ik een hele hap aan.
De Australische wijn smaakt er voortreffelijk bij.15. Entrecote Als laatste tiramisu begeleid met dessertwijn.16. Tiramisu Als allerlaatste koffie en thee. Werkelijk, we hebben weer voortreffelijk gegeten.
Ik wilde nog afsluiten met een cognacje, maar ik heb het wel gehad voor vandaag, op naar de kamer.