Najaars-arrangement Het Oude Jachthuis (nov 2010)

Zaterdag 13 november 2010
Groningen
Schrik niet, pas om half elf genieten we het ontbijt in de opkamer. Of liever gezegd: de brunch. Eigengebakken brood is er en in mijn geval belegd met scrambled ei, Oud-Amsterdamse kaas, een schaaltje met iets waar ik de naam van vergeten ben en verder van alles en nog wat. Werkelijk voortreffelijk. Misschien onnodig om te zeggen, maar hier zijn ook vele planken gevuld met kookboeken.17. Ontbijt 18. Ontbijt19. Ei20. VergetenOns plan om naar Assen te gaan laten we vallen, we besluiten meteen door te rijden naar Groningen.
Zonder problemen rijd ik een parkeergarage in, dat is in het verleden wel eens anders geweest. Eerst kopen we een plattegrond bij de VVV, want we komen erachter dat die van ons thuis ligt. Eerst brengen we een bezoek aan de boekhandel Selexyz.
Daarna wandelen we op ons gemak naar de Apple-winkel ‘MacMe’.
Onderweg bekijken we nog een aantal ons bekende punten. Om kwart voor drie (!) bezoeken we een lunchroom voor de KMA. Tja, door het uitgebreide tafelen in Het Oude Jachthuis hebben we nu pas een beetje trek.
We lopen nog wat rond, Groningen is toch echt een gezellige (studenten)stad.
Tegen vijven zijn we terug in Het Oude Jachthuis en maken ons op voor het diner.
Ellen schenkt ons een drankje in en zet er diverse soorten ‘knabbeltjes’ bij.21. Ellen Arnold komt erbij staan. Het valt mij op dat deze twee – ondanks dat ze vele jaren intensief hebben samengewerkt – nog steeds verliefd zijn op elkaar.22. Ellen en Arnold De tafel is – zoals altijd – weer keurig gedekt.23. Tafel Als voorgerecht hebben we eigengebakken brood met salade en gamba’s begeleid door een Nieuw-Zeelandse Chardonnay. Deze wijn bevalt mij heel goed!24. Voorgerecht Dan volgt Avocadosoep met bieslook.25. Avocadosoep Het volgende gerecht wordt geserveerd en Arnold vertelt dat hij volgend jaar 50 jaar in het vak zit. Dat wil hij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij willen dat heuglijke feit graag meemaken en laten ons graag op de hoogte houden.26. Arnold Dit is Gnocchi met komkommer en Poulet à la Bière, begeleid door een Spaanse rode wijn.27. Gnocchi Als nagerecht iets van pure chocola (excuses voor mijn amateuristische omschrijving) begeleid door een chocoladelikeur van Kleef.28. Nagerecht* We sluiten af met koffie en thee. Ook dit diner was meer dan voortreffelijk.